понеділок, 05 грудня 2011 11:13

У новому моніторі побачити зображення можна тільки в спеціальних окулярах
6

Фото: Фото: uch.org.ua

Були розроблені спеціальні монітори, в яких сторонні можуть розгледіти зображення тільки під певним кутом. Мало того, бюджетні моделі ноутбуків і моніторів мають таку функцію абсолютно безкоштовно через погані кути огляду екранів "економ-класу".

Але інженер пішов далі та вигадав свій власний приватний монітор, на якому під будь-яким кутом видно один лише білий екран. Щоб побачити більше, потрібно одягнути окуляри зі спеціальним склом - і ніхто не побачить змісту того, що користувач читає або дивиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Acer створила новий монітор для гравців (ФОТО)

Такий диво-монітор може виготовити будь-хто в домашніх умовах. Якщо вірити автору винаходу, для початку потрібно звільнити РК-матрицю від пластикового корпусу і витягти поляризаційну плівку. Після цього залишається тільки знову зібрати монітор.

Щоб виготовити окуляри, які дозволять побачити зображення на екрані, достатньо взяти звичайні 3D-окуляри і приклеїти до їх лінз плівку, видалену з монітора. Мало того, у зв'язку з тим, що площа плівки фактично дорівнює площі екрану, можна виготовити кілька комплектів таких окулярів (наприклад, для друзів або про запас).

Зараз ви читаєте новину «У новому моніторі побачити зображення можна тільки в спеціальних окулярах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути