Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2012 12:58

Саморобна косметика пахне солодощами і не містить синтетики
7

Фото: фото: Наталія ПАВЛЕНКО

У торговельному центрі "Піраміда"  продають косметику  зроблену своїми руками. У маленькому  магазинчику  пахне солодощами,  і вcі  товари схожі на кондитерські вироби.

"Багато людей питають: це у вас сир, а це тістечка? А накатайте нам  кульку морозива, --розповідає  20-річна продавець  Оля Шевчук. -- Ось пінна для ванни "Імбирна хатинка" , вона на вигляд як тістечко з рожевим кремом. А оце медове мильце з апельсином", -показує на  цілу брилу мила, по вигляду схожої на шматок сиру.

Дівчина каже, що ідею оформлення власники взяли із кондитерських, сирних лавок, німецьких вегетаріанських і рибних магазинів .

"Аглійська косметика  "LUSH"робиться вручну. Складається вона із свіжих інгредієнтів вищої якості: цілющих  трав, фруктів, квітів та ефірних масел. А в деяких є навіть бельгійський шоколад. Хоча краще косметику не їсти, але деякі клієнти кажуть, що куштували. Казали - не дуже смачно", -сміється Оля.

70%  продукції не мають в своєму складі жодного синтетичного консерванту, а в решті його частка теж зведена до мінімуму.

Оля  показує  брусочки твердих шампунів різних видів. Вони  шершаві і  різнокольорові.

"У рідкі шампуні, виробники, зазвичай додають багато консервантів, щоб шампунь довше зберігався. Наша ж компанія бореться з цим. Тому більшість шампунів, і пін для ван, і фарб для волосся, і дезодорантів, навіть олій у твердому вигляді".

Один із шампунів, вагою 60-80 г коштує 81 гривню. Його має вистачити на 80 прийомів. Зберігається він 30 місяців. Дезодорант коштує 72 гривні, фарба для волосся -92,   45-грамова баночка  гіперзволожуючого крему - 455 гривень.

До магазину заглядає худорлява жіночка, запитує, чи привезли фреш-маски.

"Ми їх отримуємо раз у три місяці. Залиште телефон, передзвонимо. У цих масках  немає нічого штучного і зберігати їх треба у холодильнику", -- роз'яснює продавець.

Жінка купує малесенький шматочок скрабу за 32 гривні

За  словами Олі, у косметиці не використовують шкідливу пальмову олію і її не тестують на тваринах.

"Тому наша косметика вважається вегетаріанською. Вегани можуть бути спокійними, бо ми жаліємо тварин".

Питаю, чи пробувала дівчина косметику на собі. Вона  нахвалює шампуні і каже, що може  дати із собою тестери --маленькі ємкості із продукцією. Такі видають клієнтам, щоб спробували той чи інший продукт.

Увечері намилююсь шматочком  чорного пахучого скрабу,  він гарно видаляє огрубілу шкіру. Правда, його вистачить не на 8 намилювань, як казала Оля,  а разів на 4-5.

Зараз ви читаєте новину «Саморобна косметика пахне солодощами і не містить синтетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути