"У сезон груш намагаюсь якнайбільше побалувати шкіру обличчя. Груші є прекрасним косметичним засобом, особливо для мого жирного типу шкіри . Рано ще нормально, а вдень такий жирний блиск. Навіть якщо просто протирати шкіру грушевим соком, вона матиме свіжий вигляд. Але я готую маски з грушею", - розповідає 26-річна Дарина Рогачук із Києва.
"У першу чергу використовую очищуючу маску для обличчя. Для цього потрібно натерти на дрібній тертці одну грушу й додати подрібнених на кавомолці вівсяних пластівців, щоб вийшла кашка. Цю суміш нанести на обличчя на 15 хвилин. Змити прохолодною кип'яченою водою. Після маски шкіра стає чистішою, менш помітні вугрі. Маску робити раз на тиждень", - розповідає Дарина.
"Також роблю ще одну маску з додаванням груші, яка чудово бореться з моїм жирним блиском. Таку маску я роблю двічі на тиждень. Взяти дві столових ложки свіжого грушевого пюре та змішати з одним збитим яєчним білком. Усе це нанести на обличчя на 15 хвилин. Потім змити водою кімнатної температури або вмитися ромашковим чаєм".
Також груша чудово відбілює обличчя. Для цього необхідно натерти фрукт на дрібній терці й додати столову ложку оливкової олії. Суміш залишити на обличчі на 20 хвилин. Усе змити холодною водою.
"Маю проблеми зі в'ялою шкірою обличчя, дрібні зморшки і значне збільшення й поглиблення мімічних зморшок. Дуже комплексую через це. Знайома порадила робити грушеві маски, які використовує сама два-три рази на тиждень", - каже 45-річна Інна Драган із Вінниці.
"До свіжого грушевого пюре додаю одну чайну ложку рисового борошна, чайну ложку лимонного соку та пів ложечки горіхової олії. Маску наношу на 15 хвилин. Знімаю її марлевим тампоном, змоченим у теплій воді. Після цього треба ополоснути обличчя прохолодною водою, а за дві хвилини промокнути обличчя м'якою теплою серветкою. Після четвертої процедури шкіра стала пружнішою та зморшки стали менш помітними", - додає Інна Драган.
"Грушеві маски хороші тим, що містять багато поживних речовин, які стимулюють діяльність клітин шкіри, підвищують її тонус, усувають млявість, втому. Плоди груші містять вітаміни - А, В1, В2, Е, Р, РР, С, каротин, пектинові і дубильні речовини, білки, клітковину, азотисті речовини, ефірну олію, фолієву, яблучну і лимонну органічні кислоти, макро і мікроелементи. Недарма вона у Стародавньому Китаї була символом довголіття. Наші бабусі ще з давніх-давен використовували цей засіб у косметології", - розповідає 33-річний косметолог із Києва Олена Дроненко.
Щоб ефект від маски був максимальним, потрібно обирати стиглі плоди. Маску наносити на чисте обличчя.
Коментарі
3