понеділок, 13 серпня 2012 18:10

Маски з персику і меду омолоджують шкіру

Маски з персику і меду омолоджують шкіру
На сухе волосся накладають маску з персикової кашки та меду. Фото: ehow.com

Влітку нема кращої живильної маски, ніж з персиків. У цьому переконана київська косметолог Тетяна Марчук.

"Персикова маска омолоджує шкіру, робить її рум'яною, застерігає від пересихання, - каже Тетяна. – Спочатку очистіть обличчя лосьйоном. Візьміть два зрілі персики, вийміть з них кісточки і розітріть у кашку. Не можна використовувати незрілі і підгнилі плоди. Це викличе подразнення шкіри".

Приготовлену маску викладає на обличчя на 10 хв. Персик натирає на тертушці або вичавлює у соковитискачі.

"Зберігати у холодильнику таку маску не можна, бо фруктова суміш швидко чорніє, цілющі властивості випаровуються, - пояснює косметолог. - Живильний ефект маски можна підсилити, додавши до неї сир, яйце або мед. Моя подруга додає оливкову олію, але я на собі помітила, що вона не живить, а підсушує шкіру. Тому у свою маску даю тільки столову ложку сиру і один жовток. Яйця треба брати домашні. У них більше вітамінів. Маску тримаю на обличчі не довше 15 хвилин. Змиваю теплою водою".

Для живлення шкіри обличчя рекомендує також змішати персиковий сік з молоком і ватними тампонами протирати шкіру. Потім вмитися і нанести легкий зволожуючий крем.

"Щоб шкіра обличчя була здоровою, треба щодня з'їдати по 2-3 персика. Вони очищають кишківник, покращують травлення, дають організму необхідні вітаміни. Ніщо так не покращує стан волосся, як персиковий сік чи м'якоть. Його треба наносити на коріння і розподілити по всій довжині волосся. Зверху одягніть поліетиленовий пакет, а потім обмотайте голову махровим рушником".

Мити голову після такої маски можна через півгодини. Після шампуню волосся полоскати водою з оцтом або лимонною кислотою.

"Воду підкислюю оцтом або лимонною кислотою. На три літри даю 1 чайну ложку лимонної кислоти, або 2 столові ложку оцту. Волосся тоді буде блищати, виглядатиме шовковистим, буде м'яким і легко розчісуватиметься".

На сухе волосся накладають маску з персикової кашки і рідкого меду. Для цього достатньо 1-2 персиків і 1 столової ложки меду. Нормальне волосся підживлюють персиками з лавандовою олією.

"Персикове пюре розводжу з водою і даю 2 краплі лавандової олії. Волосся буде запашним і легко розчісуватиметься", - обіцяє косметолог.

Зараз ви читаєте новину «Маски з персику і меду омолоджують шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути