пʼятниця, 04 червня 2021 17:01

Пояснили, як правильно мити фрукти й овочі

Пояснили, як правильно мити фрукти й овочі
Дослідження показують, що миття та замочування овочів і фруктів здебільшого допомагають видалити лише частину пестицидів. Фото: pixabay

Усі знають, що фрукти й овочі треба мити перед вживанням.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) не радить для цього використовувати мило й інші засоби, пише FDA.

За словами дієтологині Синтії Сасс, небезпека в тому, що мийні засоби можуть вбиратися в пористу структуру овочів і фруктів попри ретельне полоскання. Тоді є ризик захворювань. Тому перш ніж готувати та їсти продукти, треба ретельно промити їх під холодною проточною водою. Якщо ж продукти тверді (наприклад, огірки), можна протерти чистою харчовою щіткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четвірка найкращих продуктів, які розгладять зморшки

"Після миття висушіть продукти чистим тканинним або паперовим рушником, щоб ще зменшити кількість бактерій, які можуть залишатися на поверхні", – каже фахівчиня.

А от упаковану в пакети зелень чи моркву продають уже очищеними, тому їх можна їсти без додаткового миття. Але за умови, якщо це вказано на упаковці.

Дослідження показують, що миття та замочування овочів і фруктів здебільшого допомагають видалити лише частину пестицидів. Найкращий метод позбутися їх - почистити шкіру.

Продукти можна промивати також оцтом. Експеримент довів, що рівень забруднення на поверхні салату після замочування в розчинах лимона або оцту майже не відрізнявся від того, що був на салаті, вимоченому в холодній водопровідній воді.

Регулярно потрібно змінювати як постіль для сну, так і подушки. Є надійний і легкий спосіб перевірити, в якому стані подушка. Якщо подушку не змінювати, то будуть проблеми зі шкірою, волоссям і здоров'ям загалом. Адже подушки поглинають багато пилу, поту, частинок шкіри. Їх треба оновлювати кілька разів на рік.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, як правильно мити фрукти й овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути