понеділок, 29 березня 2021 17:00

Пандемія доводить до емоційного вигорання: як його розпізнати

Пандемія доводить до емоційного вигорання: як його розпізнати
Всесвітня організація охорони здоров'я у 2019 році офіційно визнала емоційне вигорання хворобою. Фото: pixabay

Пандемія спричинила національну кризу психічного здоров'я.

Згідно з дослідженням американської психологічної асоціації, хвороба так чи інакше торкнулася кожного, передає 24 канал.

Адже хтось перехворів сам, у когось досі триває процес відновлення, у когось серйозно хворіли близькі, а хтось пережив втрату родича, друга, партнера. Також пандемія спричинила втрати роботи, фінансові труднощі, ізоляцію та загалом погіршення соціальних зв'язків між людьми. Через це є емоційне виснаження, коли здається, що людина втратила контроль над життям. Існує відчуття "застряглості" і неспроможності робити вибір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеозалежність можна побороти різними способами

Всесвітня організація охорони здоров'я 2019 року офіційно визнала емоційне вигорання хворобою. Тепер воно визначається як "синдром, що виникає в результаті хронічного стресу на робочому місці, з яким не вдається впоратися". Рекомендують для розв'язання проблеми звернутись до сімейного лікаря, щоб той допоміг встановити потребу психологічної реабілітації.

Є характерні ознаки, які можуть допомогти розпізнати емоційне вигорання: брак мотивації, проблеми зі сном, дратівливість, втома, апатія, головні болі, проблеми з апетитом, труднощі з концентрацією уваги, ірраціональний гнів, відчуття страху, депресія.

Через самотність людина нерідко відчуває сум, втрату мотивації, а іноді й проблеми зі здоров'ям. Фахівці переконують, що цей стан може мати негативний вплив на організм. Самотність зношує його, людині складніше розслабитись, вона негативно сприймає реальність.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія доводить до емоційного вигорання: як його розпізнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути