понеділок, 22 березня 2021 18:00

Метеозалежність можна побороти різними способами

Метеозалежність можна побороти різними способами
Різка зміна настрою - нерідка ознака при метеозалежності. Фото: pixabay

Погода впливає на самопочуття більшості людей, тому що організм пристосовується до змін у навколишньому середовищі.

Мешканці великих міст скаржаться на метеозалежність найчастіше, передає РБК-Україна.

Містяни мало рухаються, рідко виходять на вулицю і звикли створювати комфортну температуру за допомогою кондиціонерів та центрального опалення. Тому у них знижується природна здатність до адаптації, а зміна погоди може позначитися на здоров'і. Медики переконують, що метеозалежність не є хворобою, але вона підсилює симптоми вже наявних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, аби довше і краще спати

Людям з підвищеним тиском в холодну погоду радять тепло одягатися, зменшити фізичні навантаження, а каву замінити трав'яними настоянками. Гіпотонікам, щоб прийти в норму, можна випити чашку міцного солодкого чаю або кави, прилягти, підклавши подушку під ноги. Як є можливість, то треба залишитись вдома.

Є способи полегшити головний біль під час погодних викрутасів. Рекомендують більше відпочивати, пити багато води і їсти менше продуктів з кофеїном. Можна прийняти теплу розслаблюючу ванну, а до потилиці прикладати холодний компрес. Масаж голови і шиї, а також дихальні вправи можуть допомогти впоратися з болем.

Різка зміна настрою - нерідка ознака при метеозалежності. Курси вітамінів групи В здатні підтримувати гарний настрій. Можуть ще допомогти приємна музика, книга або фільм, ароматична ванна. Розслаблюючі практики, такі як йога або цигун, теж здатні підняти настрій.

Зранку найбільш продуктивне мислення та креатив, але не всі можуть спланувати цю частину дня правильно. Часто люди роблять типові помилки, що все псують. Перша з них - людина різко встає з ліжка після звуку будильника. Це псує весь ранок, який може бути продуктивний. Різка дія одразу ж відключає людину від її тіла. Краще вставати з ліжка, максимально розтягуючи тіло.

Зараз ви читаєте новину «Метеозалежність можна побороти різними способами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути