вівторок, 16 березня 2021 12:44

Правильний ранок задає темп на день і збільшує продуктивність

Правильний ранок задає темп на день і збільшує продуктивність
Помилково вставати різко після звуку будильника. Фото: pixabay

Зранку найбільш продуктивне мислення та креатив, але не всі можуть спланувати цю частину дня правильно.

Часто люди роблять типові помилки, що все псують, пише Business Insider.

Перша з них - людина різко встає з ліжка після звуку будильника. Це псує весь ранок, який може бути продуктивний. Різка дія одразу ж відключає людину від її тіла. Краще вставати з ліжка, максимально розтягуючи тіло. Так людина почувається впевненіше, підвищується настрій і відчуття неймовірного щастя, тому що до всіх частин тіла збільшується приплив крові. Але і після декількох хвилин розтягування не варто поспішати вставати з ліжка й виконувати ранкову рутину: готувати каву, чистити зуби й одягатися. Натомість можна знову повторити розтяжку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через брак якого гормона виникає безсоння

Друга помилка - людина прокидається і одразу ж перевіряє телефон.

"Ні ваш розум, ні ваше тіло не готові до такого типу стимуляції насамперед. Після пробудження важливо концентруватися на власному тілі за допомогою ранкового руху й записувати свої цілі. Пам'ятайте, що на вашому телефоні немає нічого, що не може вас чекати", - сказав засновник подкасту #RiseandGrind Ґленн Ланді.

Якщо спочатку повністю завершити ранкову рутину - людина пізніше зможе краще впоратися з робочими моментами.

Занадто пізно лягати спати також помилково. Дослідження Amerisleep показало суттєву різницю між ранніми й пізніми підйомами. Саме це впливає на продуктивність, заробітну плату й загальну якість життя. 71% людей, які встають з ліжка на світанку відповіли, що почувалися високопродуктивними. Водночас ті, що сплять до 11:00, продуктивні тільки у 36% випадків. Щоб рано прокидатися, треба рано лягати спати, інакше буде втома.

Крім того, перша година дня задає тон на його продовження, тому її можна вважати найважливішим часом, яким можна скористатися.

Виспатися можна в машині. Коли за вікном плавно змінюються пейзажі, то очі самі починають мимоволі злипатися. Прилягти поспати перед обідом також добре вплине на організм, як і сон після нього. Поспати у м'якому кріслі біля вогню з газетою на колінах стане улюбленим заняттям.

Зараз ви читаєте новину «Правильний ранок задає темп на день і збільшує продуктивність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути