понеділок, 05 листопада 2012 09:50

Маска із горобини розгладжує зморшки та омолоджує шкіру

Маска із горобини розгладжує зморшки та омолоджує шкіру
Фото: liveinternet.ru

Вінничанка 33-річна Руслана Сорочан робить маски для обличчя із горобини. Має суху шкіру. Починає робити такі маски з осені.

"У моєї бабусі в селі на подвір'ї росте горобина. Як тільки вона достигає роблю маски на її основі. Рецепти масок знайшла ще у маминих записах. Вона в молодості теж за собою дуже доглядала, то записувала поради подруг, знайомих. Має цілий зошит корисних порад."

Жінка змішує 2 столові ложки свіжого соку із ягід горобини з 1 столовою ложкою оливкової олії.

"Додаю ще чайну ложку меду та яєчний жовток. Все ретельно змішую у блендері. Тримаю маску на обличчі 20 хвилин. Змиваю теплою водою, а потім ополіскую обличчя ще й холодною. І змащую живильним кремом."

Через тиждень Руслана робить маску із горобини та моркви.

"Натираю на дрібній тертці середню морквину, і розтовчую у ступці ягоди із 2 грон горобини. Все змішую та накладаю товстим шаром на обличчя."

Змиває маску через 20 хвилин теплою водою.

"Чергую ці дві маски через раз. Це у мене такий курс омолодження шкіри. Роблю так вже протягом трьох років. Відтоді не з'явилось жодної зморшки і старі розгладились. Шкіра світла і гладенька."

Сорочан робить маску раз на тиждень протягом трьох місяців.

"Горобина розгладжує зморшки. Бо містить багато вітамінів, а саме пектинів, аскорбінову кислоту, каротин, вітаміни А і Е. Вони допомагають зберігати шкіру молодою, - каже вінницький косметолог Тетяна Алімова, 24 роки. - Корисно також пити чай та сік із горобини. Так ви не тільки ще більше покращите стан шкіри, а й будете здоровішими в сезон застуд."

Тривалий ефект дає курс із 12-15 масок.

"Цього достатньо аби шкіра увібрала всю користь горобини і гарно виглядала протягом тривалого часу. Але не можна їх робити частіше, ніж 2 рази на тиждень, - каже Алімова. - Не обов'язково щоразу робити маску з новими складовими, достатньо вибрати одну, яка підходить для вашого типу шкіри. Оливкова олія та жовток яйця підходить для сухої та нормальної шкіри, бо добре її зволожує."

Для жирної шкіри косметолог рекомендує використовувати суміш із розтовчених ягід горобини та соку лимона в рівних пропорціях. Через 15 хвилин змити теплою водою та змастити кремом.

Зараз ви читаєте новину «Маска із горобини розгладжує зморшки та омолоджує шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути