45-річна Лариса Пасічник із Козятина Вінницької області робить з бананів маски та ванни. Дуже любить банани, тому збирає народні рецепти про них.
— У мене суха шкіра, вже починає в'янути. Роблю з бананів маску, що відновлює і омолоджує її, — каже.
Добре розминає банан. Бере столову ложку з верхом і змішує з жовтком одного яйця. Вмішує туди по пів чайної ложки сметани й меду. Накладає на обличчя на 15-20 хв.
— Щоб шкіра стала пружною, потрібно зробити це 10 разів — двічі-тричі на тиждень. Через два-три місяці курс слід повторити. Маю ще одну дуже помічну маску.
Змішує чайну ложку розім'ятого банана, дві чайні ложки жирного сиру, половину жовтка й чайну ложку камфорної олії. Сир ретельно розтирає з бананом, потім змішує з жовтком і камфорною олією. Усе збиває до однорідної маси й кладе на 20 хв. на обличчя. Змиває водою, обличчя ополіскує настоєм ромашки або чаєм і ще вологе мастить живильним кремом.
— Ще роблю бананову ванну. Шкіра стає молодою і гладенькою. На ванну теплої води кілограм бананового пюре змішую з двома столовими ложками оливкової олії. 20 хвилин сиджу у ванні, потім приймаю теплий душ.
Для профілактики раку п'ють квас із бананових шкірок.
— Знімаю шкірку з трьох-чотирьох стиглих бананів. Мию її, дрібно нарізую і кладу у 3-літрову банку. Засипаю склянкою цукру, заливаю трьома літрами холодної кип'яченої води, додаю столову ложку сметани для закваски й накриваю марлею.
Квас настоюється два тижні. П'є його по склянці двічі на день за півгодини до їжі. Зберігає в холодильнику.
Коментарі