
Уже третій рік поспіль в останні тижні лютого 55-річна Ольга Кокотюх із с. Волоща, що у Городоцькому районі Львівської області, очищає свій організм від усього шкідливого, що накопичилося за осінь і зиму. Робить це за допомогою столового буряка. Каже, що для неї це найкращий очисник для кишечника.
Перш ніж братися за очищення, буряк потрібно підготувати.
"Буряк треба вимити, почистити і натерти на дрібній тертці. Сік віджати, відставити на кілька годин і лише тоді пити, – каже Ольга Василівна. – Крім соку, я застосовую ще й і вижату макуху. З нею роблю невеличкі кульки, приблизно з фасолину".
Процедури очищення кишечника жінка проводить раз на рік упродовж трьох днів – макуху ковтає за півгодини до їжі, а сік – після прийому їжі.
Буряковий сік, насправді, дуже корисний. Але лише за умови правильного використання. За словами лікаря-дієтолога Зоряни Канівець, буряковий сік не рекомендується пити у чистому вигляді, оскільки після цього може виникнути здуття живота та розлад травлення.
Найкраще буряковий сік розбавляти іншими соками або водою, при чому як мінімум 1:2. Для змішування найкраще використовувати соки моркви, капусти, гарбуза, яблук.
"Перед вживанням буряковий сік має відстоятися, оскільки ефірні олії, що містяться у свіжому буряці, надають соку різкого смаку, – каже дієтолог. – Для тих, хто буряковий сік питиме вперше, бажано починати з однієї чайної ложки і то розбавленим".
Окрім сприятливої дії на кишечник, буряковий сік корисний при тромбофлебіті, варикозі, гіпертонії та інших хворобах судинної системи, він покращує утворення еритроцитів, підвищує рівень гемоглобіну, а, отже, покращує і живлення клітин киснем.
Коментарі