понеділок, 12 листопада 2012 05:19

Цукор допомагає боротися з курінням

Цукор допомагає боротися з курінням
ФОТО: news.if.ua

Курці, які хочуть кинути, повинні звернути увагу на лимонад, радить The Daily Mail. Солодким лимонадом потрібно полоскати рот, оскільки, якщо на язик потрапляє цукор, у людини посилюється увага і відзначається енергетичний підйом, що допоможе контролювати себе.

Принаймні, це може спрацювати на деякий час, переконують співробітники Університету Джорджії. Вони перевірили свою теорію на 51 студента. В рамках першої фази випробування потрібно було оцінити вплив цукру на самоконтроль. Спочатку потрібно викреслити літеру "Е", на сторінці з текстом. Далі - визначити колір різних слів, які з'являються на екрані, хоча це були назви інших кольорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість курців в Україні скоротилася на 15%

Половина учасників під час тестів полоскала рот лимонадом з цукром. А решта - лимонадом з штучним підсолоджувачем. В результаті перша група швидше реагувала на колір слова, а не на саме слово. Професор Леонард Мартін констатує: "Цукор стимулює прості сенсори вуглеводів мовою. Це посилає дані центрам мотивації в мозку, підвищуючи уважність і витримку".

На думку професора, мотивація спирається на так зване емоційне інвестування. Це те, що ви вкладаєте при вирішенні певної задачі. Цукор гальмує автоматичну реакцію, що виражається в найпростішому рішенні, змушуючи перемикатися на більш складне.

А відомо, що при наявності двох завдань перша завжди буде забирати надто багато енергії. Цукор же дасть сили на виконання всіх завдань, включаючи необхідність відмови від сигарет.

Зараз ви читаєте новину «Цукор допомагає боротися з курінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути