Курцям столичний лікар-дієтолог 54-річна Валентина Третьякова радить їсти свіжу моркву, бо цей овоч містить каротин та вітамін Е. Завдяки їм організм нейтралізує шкідливі речовини цигаркового диму.
"Овоч корисний і тим, хто не курить. Від загазованого міського повітря і промислових викидів легені також засмічуються. Тому варто вживати більше фруктів і овочів помаранчевого та червоного кольору. Це перець, помідори, апельсини, буряк. Вітаміну Е багато в олії та соняшниковому насінні, рибі, яйцях".
Сира морква також допомагає кинути палити. Її жують замість того, щоб лузати насіння.
"Жінки замість цигарок їдять багато шоколаду, льодяників, жирної їжі. А морква організму не шкодить. У тюрмах Нової Зеландії почали видавати по дві морквини на день жінкам-курцям. Так спонукають їх кидати".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб очистити організм від токсинів, не паліть і відмовтесь від обіду
Медик радить випивати раз на тиждень келих червоного сухого вина. Напій містить флавоноїди, які захищають організм від токсинів. Також курцям корисний апельсиновий сік.
Від цигаркового диму в організмі постійно низький рівень вітаміну С, бо нікотин починає його замінювати. Так формується звичка. Якщо регулярно вживати продукти, багаті на вітамін С, потреба у нікотині знизиться, а імунітет підвищиться. Найкорисніші для курців апельсини, лимонний сік, чорна смородина.
Ненасичені жирні кислоти омега-3 у морській рибі пом'якшують наслідки куріння. Вони запобігають утворенню тромбів у судинах і убезпечують від інфаркту та інсульту.
Від хронічних хвороб курців корисна броколі. Вона містить сульфорапін, що захищає клітини легенів від токсинів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за куріння в громадських місцях зростуть до 10 тис гривень
Аби кинути звичку, лікар радить ненадовго сісти на молочну дієту. Щодня треба випивати по 1 л молока — по склянці що 2–3 год. Добре вживати багато води і соків. Після них цигарка не смакує. 2–3 л рідини на день захистять організм від зневоднення, що його спричинює куріння.
Коментарі
1