пʼятниця, 14 червня 2013 17:14

Щоб схуднути, треба перестати голодувати

Щоб схуднути, треба перестати голодувати
Фото: lady.obozrevatel.com

Киянка 27-річна Оксана Устименко, щоб схуднути, перепробувала багато різноманітних дієт. Вага нормалізувалася, коли відмовилась від усіх дієт і почала харчуватися збалансовано.

"Сиділа на кавовій, овочевій дієті. Пробувала голодувати, довго утримувалася від різних продуктів. Часто в буквальному сенсі морила себе голодом. Але навіть коли худла, то знов набирала вагу. Коли пішла до дієтолога, та мені сказала - треба менше їсти, і більше витрачати енергії. Як їстиму одні лише фрукти, то в організмі не вистачатиме білку. Кардинальне голодування не йде в користь організмові. Тому від м'яса відмовлятись не стала, але їм тепер усе малими порціями, - ділиться досвідом дівчина.

"За час "дієти" я нарешті зрозуміла секрет стрункості — менше їсти, більше рухатися. Тобто витрачати більше енергії, аніж споживати. Це збалансовує обмін речовин, допомагає нормально працювати усім органам. Не перевантажує організм зайвою їжею. Такої системи треба триматися ввесь час, а не місяць чи тиждень. Не обов'язково себе кардинально у чомусь обмежувати. Тимчасове голодування все одно призведе до того, що організм рано чи пізно компенсує нестачу жирів. Тоді небажана вага швидко повернеться".

"Заборонила собі переїдати. Раніше їла пару разів на день, тепер їм по 4-5 разів. У сумці замість солодощів ношу з собою яблуко чи апельсин, волоські горіхи. Зовсім не їм бананів, ковбаси чи картоплі. Замість жирної вечері — склянка кефіру, зранку — те саме. Протягом дня п'ю багато води. Так за тиждень схудла на 2 кіло, наступного тижня скинула 3. Тепер важу 47", - розповідає дівчина.

Записалася у спортзал. Відвідує його двічі на тиждень. А протягом дня, замість того щоб проїхати тролейбусом пару зупинок, проходить цю відстань пішки. Крім спортзалу, стала раз на тиждень ходити в басейн. Щоразу робила запливи по 800 метрів.

Раз або два на тиждень Оксана дозволяє собі з'їсти 1-2 плитки чорного шоколаду з високим вмістом какао.

"Від вуглеводів відмовлятись не варто, бо якщо пити одні лише йогурти, мозок відмовиться працювати, будуть проблеми в роботі. Особливо в тих, хто має приймати важливі рішення, займається аналітикою".

Зараз ви читаєте новину «Щоб схуднути, треба перестати голодувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути