Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2013 05:30

Голодування із соками шкодить підшлунковій

Автор: фото з сайта www.scienceblog.ru
  Соки п’ють для очищення організму. Це сполучають зі здоровим харчуванням і вправами для схуднення
Соки п’ють для очищення організму. Це сполучають зі здоровим харчуванням і вправами для схуднення

Киянка 27-річна Анастасія Гончарук важить 48 кг за зросту 1,65 м. Не поправляється через хвору підшлункову.

— Студенткою дуже хотіла схуднути, цілий місяць пила щодня морквяний сік. Під кінець злегка пожовтіла, наче гарно засмагла. Знайомий лікар сказав, що так посадила підшлункову. Тепер не можу їсти яєць — від білка починається отруєння.

— На одних соках сидіти не можна. Містять багато кислоти. Важко витримати й день, бо від них апетит хороший, — каже 36-річна Наталія Самойленко, столичний дієтолог. — Такі дієти ефективні для чистки, але для зниження ваги не дуже. Від фруктових соків ще й повніють, бо там багато цукрів.

За раз радить пити не більш як склянку. Здоровим сік радять за півгодини до сніданку.

— Більшості людей краще пити сік як другий сніданок — за 2-3 години після першого. Він поповнить брак вітамінів, мікроелементів, не дасть зголодніти до обіду.

У першій половині дня вуглеводи перетворюються на енергію і не відкладаються. Ввечері краще пити сік з несолодких овочів — селери, огірка.

— Добре діють цитрусові, яблучні, огіркові соки. Якщо в людини зайва вага, анемія чи гіпертонія — підійде розведений буряковий сік у поєднанні з морквяним. Якщо має проблеми зі шкірою — морква або гарбуз із яблуком. При відкладенні солей, подагрі — сік селери та яблучний. Проти ожиріння — ківі з яблуком або грушею. Але це тільки частина програми.

Радить їсти невеликими порціями через однакові перерви.

— Бог нам дав тарілку — це наша жменя. Таких прийомів по жменьці має бути п'ять або більше — залежно від того, коли людина встає. Перерви невеликі — 2-3 години. Якщо довго не їсти — це ніби в пічці запалити вогонь і не підкладати дров.

Радить їсти овочі, фрукти, цільні злаки, бобові, зелень, горіхи, заправляти оливковою та лляною олією. Корисні кисломолочні продукти, але не порошкові. Білки поповнять нежирне м'ясо, птиця, риба. Овочі найкращі сезонні. Ввечері корисно їсти капусту — броколі, кольрабі, білокачанну, синю. У ній є кислота, що блокує утворення жиру з вуглеводів.

— Харчування природними продуктами — це м'яке очищення організму. Монодієти, коли людина їсть один овоч чи продукт, — шкідливі. Тоді організм не отримує багатьох корисних речовин. У перервах між їжою не можна перекушувати печивом і цукерками. Вагу набирають від цукру, білого борошна, трансжирів. Це вся маргаринова випічка з магазинів. Так само майонез, плавлені сирки, ковбаси, сосиски, пиво. Це отрута для організму, яка живить жирові клітини.

Задля схуднення радить також фізичні навантаження.

— М'язи мають працювати. Є зарядка, що активує обмін речовин та покращує травлення, зменшує відтік рідини. Допомагає схуднути раз і назавжди. Її роблять 10 хвилин зранку натще.

До весілля схудла на 16 кілограмів

— Дуже важлива мотивація, — наголошує Наталія Самойленко. — 23-річна Аліна прийшла до мене за компанію з подругою. Важила 86 кілограмів при рості метр 70. За три місяці мала виходити заміж. Хотіла виглядати просто супер. Так серйозно взялася, що до весілля скинула 16 кілограмів, хоча збиралася 10.

За вісім місяців втратила 27 кг. Тепер важить 59.

— Зникло ожиріння, об'єми в непотрібних місцях. Вона правильно худла. Харчувалася малими порціями. Ранок починала з каші. Потім салат, на перекус — фрукти. На обід — шматочок відварної телятини з овочами на пару. Ще раз перекушувала горішками і на вечерю їла рибу з овочами. Не голодувала, але була дисципліна. Вела щоденник харчування.

 

Зараз ви читаєте новину «Голодування із соками шкодить підшлунковій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути