пʼятниця, 03 лютого 2012 18:05

Чоловіки ризикують облисіти, якщо не носять шапку в мороз

Чоловіки ризикують облисіти, якщо не носять шапку в мороз

Узимку за волоссям треба доглядати зовсім не так, як влітку, -- каже столичний косметолог Марина Навроцька.

Категорично забороняється мити волосся гарячою водою, інакше від перепаду температур воно стане жорсткими і ламким.

Треба утриматися від фарбування, бо на волосся воно діє як стрес. Волосся може почати випадати і стане як солома. Якщо фарбування необхідне, щоб, скажімо, приховати сивину, у фарбовану шевелюру після кожного миття голови треба втирати живильні капсули, які містять біологічно активні речовини - цинк і біотин. Вони поліпшують структуру фарбованого волосся і роблять його більш міцним.

Шампуні в зимовий період повинні містити велику кількість вітамінів і володіти захисною функцією. Бажано застосування кондиціонерів для волосся, вони допомагають зберегти у волоссі вітаміни і додають йому шовковистості.

Не слід зловживати феном, від нього волосся пересушиться і стане млявим і тьмяним.

Розчісуватись треба щітками з металевими зубчиками і великим діаметром, але ніяк не пластмасовими, вони тільки заплутують волосся.

Якщо в зимовий період волосся швидко стає жирним, то слід виключити зі свого раціону жирні та гострі продукти, що стимулюють підвищене виділення шкірного сала залозами шкіри голови. А також варто використовувати шампуні зі спеціальними підсушуючими компонентами, наприклад, білою глиною і морськими водоростями.

Обов'язково треба носити головний убір. На морозі судини звужуються, сповільнюється циркуляція крові на шкірі голови. Від цього погіршується живлення волосяних фолікул. Це може призвести навіть до випадання волосся у жінок і облисіння у чоловіків, – розповіла косметолог.

Але вона наголосила, що дуже важливо саме правильно вибрати головний убір.

"Ідеальний головний убір повинен бути зроблений із змішаної тканини, наприклад, віскози з вовною і мохером, з підкладкою з натуральних матеріалів --бавовни, шовку. Тільки така шапка буде вільно сидіти, "дихати" і не стане здавлювати судини голови. У хутряній шапці , що тісно прилягає до голови, на шкірі швидко створиться "парниковий ефект". Волосся швидше втрачатиме привабливий зовнішній вигляд через підвищення активності сальних і потових залоз. У синтетичній шапці – волосся не дихає. Якщо шапка буде виплетена із чистої вовни, шкіра голови може подразнюватися і чухатися. У приміщенні шапку знімайте, бо волосся підпарюється і швидко масніє".

Навіть довге волосся слід повністю ховати під шапку чи хустку. Якщо вже дуже хочеться , щоб волосся було зовні, після кожного миття наносьте на пасма будь-який незмивний засіб -- спрей, гель, що містить протеїни. Вони не тільки відновлять силу волосся, але і захистять його від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Навушники і пов'язки закривають зовсім невелику частину голови і волосся, залишаючи майже усю голову незахищеною від морозу та вітру. Щільно прилеглі навушники або пов'язки здавлюють судини, що призводить до погіршення кровопостачання і послаблює живлення волосся.

 

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки ризикують облисіти, якщо не носять шапку в мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути