четвер, 02 лютого 2012 17:58

В морози важливо зволожувати шкіру і повітря у квартирі

В морози важливо зволожувати шкіру і повітря у квартирі

Взимку шкіра особливо потерпає від перепадів температур. Коли ми виходимо з теплого приміщення на вулицю і навпаки.

"Як би не мастила обличчя, все одно пересихає. Вже купила дуже жирні креми, але все одно "не беруть", - скаржиться 31-річна вінничанка Ольга Копитко. - Поки ще йду на роботу, все нормально, а там починає лущитись. З собою набираю повну сумку кремів, мащуся на роботі".

Лікар-дерматолог Світлана Іванюк зазначає, що взимку слід користуватися оліями, а не кремами.

"У кремі в складі є вода. Самі розумієте, що стається з водою на морозі, - коментує. - А натуральну олію можна купити в будь-якій аптеці. Вона ніколи не викличе алергій і захистить шкіру від холоду. Раджу намащуватися ще ввечері, після душу. І не тільки обличчя, а все тіло. Протягом ночі олія підживить шкіру. Окрім того, не менш важливо подбати про зволоження повітря у квартирі. Адже сухе повітря дуже шкодить. Якщо немає зволожувача повітря, то час від часу ставте на батареї мокрий рушник. Біля електрообігрівача слід поставити банку з водою. Гарно зволожує повітря і великий акваріум. Перед сном варто добре провітрити спальню. Якщо повітря сухе, пересихають слизові оболонки. У горлі першить зранку. Це перший дзвіночок нестачі вологи.

Також дерматолог радить не виходити на вулицю відразу після нанесення крему чи олії.

"Так ми не даємо шкірі вібрати зволожувач. Через це з'являються подразнення. Краще за все намащуватися за 40 хвилин до виходу на двір, - продовжує Іванюк. - Важливо правильно харчуватися. Їсти більше сухофруктів, сиру, моркви, бананів, шипшини, які містять вітамін А і не дають шкірі пересихати. Якщо не вистачає вітаміну Е, на холоді загострюються всі шкірні захворювання. Багато цього вітаміну в оліях, вівсяній крупі".

Допоможе у догляді за шкірою й маска. Дві столові ложки окропу та по одній чайній ложці вівсяного борошна, олії та каланхое. Витримати десять хвилин та змити теплою водою. Для зволоження дитячої шкіри використовують масло зародків пшениці.

Зараз ви читаєте новину «В морози важливо зволожувати шкіру і повітря у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути