Ексклюзиви
неділя, 26 серпня 2012 14:50

Алергія на амброзію найсильніша в кінці серпня

Алергія на амброзію найсильніша в кінці серпня
Амброзія - чи не найсильніший алерген. Фото: svetlovodsk.com.ua

"Щойно зацвітає амброзія, у мене відразу сльозяться очі, закладає ніс. Чхаю мало не щохвилини. А якось увечері температура підскочила до 39 градусів. Закапувала у ніс краплі від алергії, але стає легше тільки на кілька годин", - каже 40-річна Людмила Жмаченко з Кіровограду.

Алергія на амброзію поширена з кінця липня до середини вересня, поки рослина цвіте. Найсильніше проявляє себе у кінці серпня. Директор столичного центру "Алерголог" Марина Борисюк каже, амброзія — один із найсильніших алергенів.

"Цього року через сильну спеку вона зацвіла на два тижні раніше, ніж звичайно. Насіння дуже міцне та стійке до спеки, може сходити на одному місці десять років поспіль. Щойно людина торкнеться або вдихне пилок цієї рослини, починає чхати, з очей течуть сльози. Виникає сильний набряк слизових оболонок. Амброзія у перший день може спровокувати лише нежить, а наступного вже підскочить температура, душитиме бронхіальна астма."

Радить умиватися тричі на день, щодня робити у квартирі вологе прибирання. Корисно промивати ніс розчином із солі.

"Процедури допоможуть, якщо є лише нежить чи кашель. Коли закладає вуха, розпухають губи і порушується сон, треба терміново йти до алерголога. Він призначить спреї для носа, але найперше визначить, чи виникла алергія саме на амброзію."

Вікна у квартирі радить тримати закритими.

Якщо пилок амброзії потрапить у приміщення, людині відразу стає гірше. Добре, якщо у домі є кондиціонер — він відфільтрує пилок. На вікна можна ставити спеціальну сітку від пилку. Під час цвітіння амброзії найкраще поїхати жити в місцевість, де цієї рослини немає.

Зараз ви читаєте новину «Алергія на амброзію найсильніша в кінці серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути