пʼятниця, 26 квітня 2019 01:35

Як надовго зберегти колір волосся після фарбування

Найчастіша проблема, з якою ми стикаємося після фарбування - не роздратована шкіра голови і не посічені кінчики, а тьмяний колір. Як доглядати за фарбованим волоссям, щоб через 10 днів не довелося шкодувати про похід в салон. Про п'ять найважливіших питань, що стосуються захисту кольору, пише marieclaire.ru.

Чому фарба вимивається дуже швидко?

 

Фарбування - це хімічний процес, коли натуральний пігмент в структурі волоса замінюється штучним. Фарба не може нескінченно перебувати на волоссі: воно постійно піддається занадто сильним механічним впливам, через що штучні частинки поступово "відпадають", залишаючи їх без пігменту.

На пористому і/або пошкодженому волоссі барвник тримається найгірше, бо їх лусочки розкриті, і пігменту просто ніде затриматися. На здорових (а тим більше чистих від хімічних дослідів) волоссі він протримається довше. Збереження кольору також залежить від натурального відтінку і відтінку фарби. Якщо ваше волосся - темно-русяве, а фарбувалися ви в шоколадний, то при правильному догляді можна зберегти колір до наступного планового фарбування (3-4 тижні). При кардинальній зміні - перехід з темної бази в світлу і навпаки - підтримувати результат дещо складніше.

Чи залежить життя кольору від вартості фарби?

Так, але, можливо, не так, як ви думали. Барвники для домашнього використання насправді більш стійкі, ніж професійні. У салонних фарбах, навіть дуже стійких, міститься менше пігменту, ніж в звичайних "домашніх": мається на увазі, що перукар-стиліст збирає колір з декількох відтінків барвника, а не фарбує волосся по всій довжині і глибині одним кольором. Найкраще тримаються на волоссі золотисті, коричневі відтінки, а червоні, руді і холодний блонд мають менший рівень стійкості.

 

Продукти з позначкою save color - рекламний прийом?

Однозначно ні. Засоби для фарбованого волосся дійсно зберігають колір: вони містять водорозчинні силікони, які обволікають волосся і не дають пігменту швидко залишати його. Добре використовувати безсульфатні шампуні, які дбайливо очищають волосся, мінімально вимиваючи при цьому штучний пігмент.

Найголовніше правило - використовувати гаму для підтримки волосся тієї ж марки, що і барвник (при цьому не важливо, яка була фарба - професійна або домашня). Виробники, створюючи продукти, стежать за рецептурою і поєднанням компонентів в барвнику і додатковій лінійці. Не можна підтримувати професійне фарбування на хорошому рівні шампунями і масками з мас-маркету - ви швидко розчаруєтеся і, в результаті, будете звинувачувати стиліста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеська Рапунцель розказала, як швидко відростити розкішне волосся

Які засоби догляду потрібно мати вдома тим, хто регулярно фарбує волосся?

 

Шампунь для фарбованого волосся - використовувати при кожному митті;

Маска - 1-2 рази в тиждень;

Кондиціонер або будь-який засіб, що змивається - при кожному митті волосся (але не в день використання маски);

Незмивний засіб - після кожного миття голови;

Термозахист - перед укладанням феном і застосуванням стайлерів.

Ідеально, коли ці обов'язкові засоби доповнюється спеціальними відтінковими засобами: їх пігменти заповнюють порожнечі, що утворюються після вимивання кольору, аналогічним барвником і допомагають відносно безболісно протриматися до 1,5 місяців після фарбування.

Як правильно доглядати за фарбованим волоссям?

Наступний після фарбування догляд має величезне значення для збереження кольору. Всі засоби відновлення волосся знижують рівень стійкості барвника, тому відразу після "свіжого" фарбування волосся відновлювати не потрібно (навіть якщо воно того вимагає - потрібно трохи почекати). Для всіх типів фарбування підходять живильні і зволожуючі лінійки, але не ті, що відновлюють якість волосся. В іншому можна дотримуватися такої програми:
 

Перші 48 годин: не мити голову, бо в деяких фарбах процес стабілізації кольору може ще тривати;

1-й тиждень: використовуємо засіб-догляд, який змивається, і шампунь для фарбованого волосся, обов'язково включаємо термозахист;

2-й тиждень: підключаємо маску для фарбованого волосся з фіксаторами кольору, продовжуємо використовувати термозахист;

3-й тиждень: починаємо використовувати пігментовані засоби для фарбованого волосся, використовуємо незмивний догляд і термозахист;

4-й тиждень: чергуємо засоби для фарбованого волосся з поживними і зволожуючими лінійками; використовуємо спреї для посилення ефекту сяйва фарбованого волосся, а також, якщо є необхідність, спреї для маскування сивого і коріння, яке відросло.

Відсутність звичної укладки, дефіцит об'єму і не зовсім чисте коріння не завжди означають, що ви кілька днів не мили голову. Волосся може виглядати неохайним через неправильну сушки або стайлінг (нанесли продукт, який не підходить - олія, мус, незмивний кондиціонер). Оптимальне рішення - сухий шампунь. Він абсорбує надлишки шкірного сала і надлишок стайлінгу і допоможе візуально зробити волосся чистіше. Сухий шампунь зручний тим, що не вимагає миття голови, і використовувати його можна в будь-якій ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Як надовго зберегти колір волосся після фарбування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути