неділя, 26 березня 2017 11:22

Сьогодні народився "батько" Alfa Romeo: цікаві факти

26 квітня 1876 року в італійському Неаполі народився Нікола Ромео. Він увійшов в історію не лише своєї країни, а й світового автопрому.

Нікола Ромео став "батьком" однієї з найвідоміших автомобільних марок - Alfa Romeo.

Все почалось у 1915 році - тоді Нікола викупив контрольний пакет акцій міланського автомобілебудівельного заводу - A..L.F.A.

 

Через 3 роки всі автомобілі отримують назву Alfa Romeo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкупили за півсекунди: як китайці засумували за Alfa Romeo

З того часу автівки також почали виступати у перегонах і перемагати. Марка заявила про себе, здобувши перемогу на першому офіційному чемпіонаті світу з перегонів у 1925 році на машині Alfa Romeo P2.

Alfa Romeo випустила одну із найуспішніших гоночних автомобілів в історії "Формули-1" - модель 158, або Alfetta. Її розробили до Другої світової війни - у 1938 році. За 13 своїх гонок автомобіль 10 разів ставав першим.

 

Компанія випускала переважно люксові машини для заможних. Але у воєнний період зайнялась військовими вантажівками та авіаційними двигунами.

Тим не менш, продовжувала успішно показувати свої автомобілі на гонках. Саме Alfa Romeo перемогла на першому чемпіонаті формату "Формула-1" в 1950 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінтаж і авто: 8 реклам автомобілів 90-х років

50-60-ті роки вважають "золотими" для італійського бренду. На автомобілях Alfa Romeo пілоти встановили більше 60 світових рекордів. Окрім цього, виграли 26 чемпіонатів світу і 25 чемпіонатів Европи з автогонок.

У місті Неаполь на честь інженера Ніколи Ромео назвали вулицю.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні народився "батько" Alfa Romeo: цікаві факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути