четвер, 23 березня 2017 15:50

Невловимий Кемпбел: найгучніші рекорди швидкості

Невловимий Кемпбел: найгучніші рекорди швидкості

Британський гонщик Дональд Кемпбел народився 96 років тому - 23 березня 1921 року. Це син відомого британського гонщика - Малькольма Кемпбела, який поставив десятки світових рекордів швидкості.

Дональду також судилось увійти в історію. На рахунку Кемпбела-молодшого 7 світових абсолютних рекордів швидкості на землі і воді. Це єдина людина в історії, яка змогла встановити світові рекорди в один рік у двох різних стихіях.

Його найбільш гучний рекорд на суші стався 17 липня 1964 року. Гонщик встановив рекорд швидкості на суші, який не могли побити з 1947 року. Тоді Джон Кобб розвинув швидкість в 634 км / год. Дональд зміг набрати 648,7 км / год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тюнінгують "Запорожці"

Найвидатніший водний рекорд Дональда Кемпбела відбувся 31 грудня 1964 року на Дамблейнд-Лейк у Західній Австралії. Він розігнався на гідроплані до 444,71 км / год.

Чергова спроба побити власний рекорд швидкості на воді закінчилась для Дональда трагічно. 4 січня 1967 року реактивний катер Дональда Bluebird K-7 на швидкості 482 км / год підкинуло і вдарило об воду зі швидкістю 295 км / год.

Останніми словами гонщика по радіозв'язку були: "Виходжу на повну потужність ... Бовтає, як в пеклі ... Нічого не видно, я не бачу води ... У мене тут схоже, все гірше і гірше ..справи йдуть не так, як планувалося ... ".

22 лютого 1933 року батько Дональда - Малколм Кемпбел розігнався до 438,5 км/год. Це був сороковий за рахунком рекорд швидкості у світовій історії.

Зараз ви читаєте новину «Невловимий Кемпбел: найгучніші рекорди швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути