пʼятниця, 25 липня 2014 13:57

Розкішний родстер BMW 507 Елвіса Преслі відреставрують
5

Компанія BMW відреставрує родстер 507, який належав американському співакові Елвісу Преслі з 1958 по 1962 рік. Машину в мюнхенську штаб-квартиру фірми надіслав її останній власник, каліфорнійський інженер Джек Кастор. Машина перебувала в його гаражі з 1968 року.

Цей родстер зійшов з конвеєра в 1957 році і входив до тестового парк BMW. Преслі придбав машину через рік за 3 тисячі 750 доларів, коли проходив армійську службу в Мюнхені. Перед видачею в автомобілі було замінено двигун, коробка передач і лобове скло. Також співак попросив перефарбувати її з оригінального білого на червоний колір.

Після закінчення служби Преслі забрав машину з собою в США, а через два роки продав її Томмі Чарльзу, співробітнику нью-йоркського автосалону Chrysler. Менеджер перевіз машину в Алабаму - там оригінальний 150-сильний двигун V8 3.2 замінили на мотор з такою ж кількістю циліндрів від Ford або Chevrolet (точні дані невідомі).

Крім того, була встановлена трансмісія Borg-Warner і задній міст виробництва General Motors. Модифікована, машина брала участь у місцевих дрег-гонках, поки в 1968 році її не продали Кастору.

Кастор відправив машину в штаб-квартиру BMW в липні 2014 року. Модель проведе деякий час в музеї марки, після чого розпочнуться відновлювальні роботи. Передбачається, що реставрація завершиться через два роки.

Родстер BMW 507 був представлений на Франкфуртському автосалоні в 1955 році як конкурент Mercedes-Benz 300SL. Модель випускалася з 1958 по 1959 рік.

Зараз ви читаєте новину «Розкішний родстер BMW 507 Елвіса Преслі відреставрують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути