понеділок, 02 листопада 2015 19:27

"Поліція не має права забирати автомобілі на штрафмайданчик" - правозахисник

"Поліція не має права забирати автомобілі на штрафмайданчик" - правозахисник

З 7 листопада по всій Україні евакуатори забиратимуть неправильно припарковані авто. Це передбачає закон про поліцію, який набуває чинності.

Водії неправильно припаркованих авто оплачуватимуть штраф, роботу евакуатора та стоянку на штрафмайданчику.

"Тимчасове затримання машин було і раніше, ніякої прив'язки до 7 листопада немає. Механізм тимчасового затримання транспортного засобу передбачено законодавством. Однак там чітко прописано, що це може робити уповноважений представник підрозділу , який відповідає за безпеку транспортного руху, а не поліція. На поліцію покладено функцію контролю, у них немає відповідальності по забезпеченню безпеки дорожнього руху", - Gazeta.ua говорить Володимир Караваєв, правозахисник, автор книги "100 аргументів проти штрафів ДАІ".

Раніше представники поліції повідомляли, що тимчасово відбиратимуть машини у водіїв за водіння в нетверезому стані, стоянку і зупинку в місцях під заборонним знаком або на зупинці.

"Законодавство потрібно прописувати більш ретельно. Неточності, які починаються з термінології створюють правову колізію. Якщо зараз поліція почне ставити на евакуатор машини, потім везти їх на штрафмайданчик, то це повністю суперечитеме закону. Адже це уповноважена робити лише Державтоінспекція. Такі дії поліції просто оскаржуватимуть в судах", - каже експерт.

Нагадаємо, фурам під час снігопадів буде заборонено в'їзд до міста Київ, таким чином намагаються вирішити проблему перенагромадження великогабаритного транспорту перед містом.

Зараз ви читаєте новину «"Поліція не має права забирати автомобілі на штрафмайданчик" - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути