четвер, 01 лютого 2018 17:05

Оголосили конкурс на найкращу назву для української бронемашини
9

Фото: autocentre.ua

Інженерна група "Арей" оголосила конкурс на найкращу назву броньованої колісної машини на базі БРДМ-2.

На переможця конкурсу чекає тест-драйв, пише autocentre.

Для створення машини використали основу від БРДМ-2. У носовій частині її оснастили турбодизелем General Motors. Його об'єм 6,5 л. Потужність - 650 к.с.

В авто гідростатична трансмісія з безступінчатою системою управління і приводом на передній і задній мости. БКМ має 2 гребні гвинти з гідромоторами і може пересуватися по воді зі швидкістю до 10-12 км/год.

Машина має третій рівень бронезахисту. ЇЇ маса - 7,5 тис.кг. З додатковим захистом маса збільшується до 8,3 тис. кг. Екіпаж машини - 3 особи. У задній частині розташований десантний відсік на 6 бійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 новинок військової техніки 2017 року

Усередині комбінована панель - аналогова і цифрова з великим кольоровим дисплеєм по центру. Є камера заднього виду.

Автовиробники іноді практикують конкурси серед автолюбителів на найкращу назву для автомобіля. 1987-го оголосили конкурс на назву ЗАЗ-1102. Серед запропонованих на автозаводів варіантів були "Нуль другий", "Перспектива" або новий "Запорожець". Оскільки ці назви не підійшли, оголосили конкурс. На пошту прийшли понад сотні пропозицій. Серед яких "ПУМА" - "Пiвденний-український малолiтражній автомобіль" та "ВІЛ" - "Володимир Iллiч Ленiн". Але в конкурсі перемогла пропозиція одного із працівників заводу - "Таврія". За це він отримав приз - один з перших автомобілів, який зійшов з конвеєра.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили конкурс на найкращу назву для української бронемашини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути