середа, 08 лютого 2017 10:38

Назвали найкрасивіший концепт-кар
6

Титул найкрасивішого концепт-кара 2016 року отримав французький електричний концепт класу GT - Renault Trezor. Про це оголосили на 32-му Міжнародному автомобільному фестивалі у Парижі.

Крім нього на звання найкрасивішого претендували прототипи Jaguar I-Pace, Aston Martin RB001 і DS E-Tense.

"Журі вирішило присудити цю нагороду Trezor за його виняткову красу, чуттєвість і елегантність. Він уособлює суть концепт-кара, і нас підкорив його гармонійний дизайн і увага до деталей. Це чудовий приклад творчої роботи, який стане зразком для майбутніх моделей Renault", - прокоментував президент Міжнародного автомобільного фестивалю Ремі Депуа.

"Я б хотів подякувати журі за цю нагороду, яка надихає нас продовжувати розвиток своєї дизайнерської стратегії. Потужні, чуттєві лінії Trezor задають нові орієнтири візуальної ідентичності і технологічного оснащення майбутніх моделей. Цей концепт також відзначає початок нового циклу розроблення концепт-карів Renault", - розповів старший віце-президент Renault з корпоративного дизайну Лоренс ван ден Акер, передає autoconsulting.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оновили "заряджену" BMW M3 2017

Фішкою автівки стала незвичайна система входження до салону: повністю піднімається вся верхня частина кузова разом із карбоновим дахом і лобовим склом.

Концепт-кар поєднує технологічні досягнення з модерновим стилем. Має плавні лінії, його передню частину виділяє футуристична C-подібна оптика. Автовиробник наголошує, майбутні моделі Renault базуватимуться на дизайнерській ДНК Trezor, а їхні форми стануть плавнішими та вишуканішими.

У дизайні Trezor домінує червоний колір. Родзинка інтер'єру авто - великий сенсорний екран. Завдяки своїй обвідній формі салон схожий на кабіну літака. Інтерфейс екрана здатен налаштовуватись під власника. Серед інших його опцій - дисплеї ультрависокого дозволу - OLED-екрани зі склом Gorilla Glass, система розпізнавання смартфонів, комунікаційні служби.

Окрім цього, суперкар обладнали системою рекуперації кінетичної енергії, автопілотом і гоночним кермом.

350-сильний електродвигун дозволяє розганятись до 100 км за 4 сек. Такі двигуни встановлюють на болідах чемпіонату з перегонів "Формула-Е".

Уперше Renault Trezor показали на Паризькому мотор-шоу в січні 2016 року.
Зараз ви читаєте новину «Назвали найкрасивіший концепт-кар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути