пʼятниця, 25 травня 2012 16:40

На SІА-2012 показали електромобіль, який проїжджає на одному заряді 320 кілометрів
5

На одному заряді BYD E6 проїжджає у змішаному циклі 300-320 км
Фото: Фото: Володимир Мукан
BYD E6 коштуватиме до $60 тис.
За 15 хвилин швидкого зарядження батарея BYD E6 заряджається на 15%
Інтер'єр BYD Е6
Ззовні BYD Е6 нагадує мінівен, він розрахований на 5 пасажирів

На 20-му ювілейному автосалоні "SІА-2012", що проходить у столичному Міжнародному виставковому центрі, показали серійний китайський електромобіль BYD Е6.

Під час відкриття перед машиною танцювали дівчата, а біля BYD Е6 стояв стилізований пристрій для його зарядки, такі ставлять на АЗС Західної Європи та Китаю.

Ззовні BYD Е6 нагадує мінівен, він розрахований на 5 пасажирів. Передні блокфари електромобіля із гострими кутами, під ними у бампері вмонтовані світлодіодні підфарники.

Салон машини просторий, виконаний у світлих тонах. Передня торпеда має незвичну форму. На дисплеї верхнього рівня відображаються швидкість, заряд батареї, пройдений кілометраж, нижній екран служить для відтворення мультимедійних файлів.

До машини вишикувалася черга із охочих там посидіти. Дехто фотографується із дівчиною-моделлю, що позує біля електромобіля, хтось намагається відчинити багажник.

"О, а чому тут два роз'єми? - запитав чоловік років 40, заглядаючи під лючок для зарядження електромобіля.

"Один роз'єм для швидкої зарядки, інший – для повної. За 15 хвилин швидкого зарядження батарея заряджається на 15%, за 40 хвилин – на 50%. Для повного заряду потрібно 6 годин", - - відповів директор департаменту з маркетингу "Автомотів Юроп Корпорейшн", офіційного імпортера BYD AUTO в Україні, Павло Непша.

На одному заряді машина проїжджає у змішаному циклі 300-320 км. Акумуляторна батарея витримує 2 тис. циклів заряду, тобто її вистачить на 600 тис. км пробігу. Далі її ефективність зменшуватиметься.

"Це найкращий аналог електромобіля в світі. Бо інші проходять на одному заряді 100-150 кілометрів. Це серійний електромобіль. Такі вже використовуються для таксі у Китаї. Машина зарекомендувала себе дуже добре. Вона цікава тим, що собівартість проїзду 100 кілометрів на ньому - 5 гривень. На авто із двигуном внутрішнього згоряння - 110-120 гривень. Різниця відчутна", - розповів Непша.

Ціна китайського електромобіля в Україні поки невідома.

"Машина коштуватиме до 60 тисяч доларів. У Китаї такі продають приблизно за 50. Але там потужна державна підтримка електротранспорту, є дотації, тому він обходиться у 30-35 тисяч доларів. Думаю, й в Україні цей електромобіль буде дуже цікавим для служб прокату, таксі й державних установ", - зазначив Непша.

Окрім електромобіля, на стенді китайської марки BYD представлено близько семи автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння.

Автовиставка проходитиме до 27 травня, вартість вхідного квитка - 35 грн.

Зараз ви читаєте новину «На SІА-2012 показали електромобіль, який проїжджає на одному заряді 320 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути