вівторок, 26 червня 2012 09:45

Mini випустила серійний розвізний універсал
6

Clubvan отримав тільки два посадочні місця
Фото: Фото: mini.com
Зі 112-сильним силовим агрегатом універсал стає вельми економічним
Прем'єра серійного Mini Clubvan відбудеться наприкінці червня на гудвудском "Фестивалі швидкості"
У продаж новинка надійде восени цього року
Вантажний відсік відокремлений від пасажирських місць сітчастою перегородкою

"Перший в світі компактний фургон" офіційно представила компанія Mini. Женевський концепт Mini Clubvan перетворився на серійну модель і отримав значний вантажний відсік разом з обширною гамою силових агрегатів. Продажі стартують восени.

Clubvan отримав тільки два посадочні місця - інший простір віддано вантажному відсіку, обсяг якого становить 860 л. Довгоміри в нього не завантажиш - максимальна довжина багажника не перевищує 1150 мм, але для перевезення поклажі в міських умовах Clubvan повинен підійти оптимально: він здатний прийняти на борт до 500 кг вантажу. Вантажний відсік відокремлений від пасажирських місць сітчастою перегородкою.

За оперативність доставки відповідає гамма з трьох силових агрегатів. На роль базового традиційно призначений 1,6-літровий мотор потужністю 98 к.с., що прискорює універсал до 100 км/год за 11,1 секунди і витрачає близько 5,5 л/100 км. Старшим бензиновим мотором стала його 122-сильна версія: з таким двигуном Clubvan на 1,3 секунди швидше і здатний розігнатися до 201 км/год, а не до 185.

Не обійшлося і без дизеля. Зі 112-сильним силовим агрегатом універсал стає вельми економічним, витрачаючи всього 3,9 л/100 км шляху. Але й тихоходом його не назвеш - 10,2 секунди до 100 км/год для розвізного фургона цілком непогано. Тільки для дизельної версії буде доступний опціональний 6-ступінчастий "автомат", тоді як інші універсали задовольняються базовою 6-ступінчастою МКПП.

Прем'єра серійного Mini Clubvan відбудеться наприкінці червня на гудвудском "Фестивалі швидкості", а в продаж новинка надійде восени цього року.

Зараз ви читаєте новину «Mini випустила серійний розвізний універсал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути