четвер, 30 жовтня 2014 12:45

Land Rover випустить конкурента електричного кросовера Tesla Model X

Land Rover випустить конкурента електричного кросовера Tesla Model X

Компанія Land Rover планує випустити під маркою Range Rover електричний кросовер, який зміг би скласти конкуренцію майбутнього Tesla Model X. Як повідомляє видання Autocar, британський виробник не буде переводити на електротягу з існуючих моделей, а створить повністю новий автомобіль.

Детальної інформації про силовій установці майбутнього електрокара поки немає. Передбачається, що модель отримає два електромотора (по одному на передній і задній осі), пневматичну підвіску, алюмінієвий кузов і розкішне оснащення. При цьому для того, щоб на рівних конкурувати з "Тесла", британському кросоверу потрібно буде проїжджати без підзарядки не менше 420 кілометрів.

Поки єдиним електричними Land Rover є сім прототипів на базі позашляховика Defender. Вони оснащені 95-сильним (330 Нм) електромотором і літій-іонними батареями ємністю 27 кіловат-годин. Запас ходу машин досягає 80 кілометрів.

Всього буде побудовано сім таких автомобілів, які виробник випробує в різних умовах. Наприклад, один з них стане працювати в британському ботанічному саду під назвою Едем, буксиуючи чотири пасажирських вагони для екскурсій.

Зараз ви читаєте новину «Land Rover випустить конкурента електричного кросовера Tesla Model X». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути