Ексклюзиви
середа, 02 липня 2014 13:52

ДАІ обіцяє штрафувати водіїв, які рухаються в крайній лівій смузі

ДАІ обіцяє штрафувати водіїв, які рухаються в крайній лівій смузі
Фото:cyplive.com

У ДАІ звернули увагу на водіїв, які рухаються в крайній лівій смузі з мінімальною швидкістю при вільній дорозі.

Претензій до любителям "повзти" в лівій смузі багато - їх звинувачують у створенні незручностей іншим учасникам дорожнього руху, провокації конфліктних ситуацій, заторів. До того ж, рухаючись таким чином, водії прямо порушують Правила дорожнього руху, де закріплено, що на дорогах, які мають дві і більше смуг для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується випередження, обгін, об'їзд або перед поворотом ліворуч чи розворотом.

Крім цього, водії забувають і про важливий соціальний аспекті, відзначають в ДАІ. "У крайній лівій смузі часто рухаються транспортні засоби оперативних і спеціальних служб швидкої допомоги, пожежників, рятувальників, міліції. Хвилина зволікання в русі таких авто може коштувати комусь здоров'я або життя", - підкреслив начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.

У ДАІ звертають увагу, що правило "вільної лівої смуги" - міжнародне, і в європейських країнах за його порушення можна заробити значний штраф. В Україні теж обіцяють карати водіїв за всією суворістю закону, застосовуючи штраф у розмірі 425-510 грн.

Зараз ви читаєте новину «ДАІ обіцяє штрафувати водіїв, які рухаються в крайній лівій смузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути