Ексклюзиви
субота, 18 липня 2020 12:22

Більше за населення Умані, Ірпеня і Миргорода - скільки українців загинуло в ДТП

Більше за населення Умані, Ірпеня і Миргорода - скільки українців загинуло в ДТП
За 29 років незалежності України у ДТП загинули 174 тис. 95 осіб. Фото: Національна поліція України

Щодня у автомобільних аваріях гинуть і калічаться українці. Головні причини протягом багатьох років незмінні - перевищення швидкості й водіння транспорту в нетверезому стані.

За 29 років незалежності України у ДТП загинули 174 тис. 95 осіб. Кількість постраждалих протягом цього часу - 1 млн 264 тис. осіб. Такі цифри назвав вчора заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Така цифра є більшою за сумарну кількість населення міста Умань Черкаської області (83 тис. людей), Ірпеня Київської області (43 тис. осіб), Миргорода Полтавської області (39,8 тис. людей).

Він уточнив, що торік зафіксували 116 тис. фактів керування у нетверезому стані, із них 16 тис. протоколів патрульної поліції закрили суди і п'яні водії уникли покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільні права буде легше отримати: як змінились правила

1 липня водіння у нетверезому стані в Україні включили до переліку кримінальних проступків. Але вже 2 липня президент України Володимир Зеленський підписав закон № 720-IX, покликаний зарахувати водіння у нетверезому стані до сфери адміністративної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Більше за населення Умані, Ірпеня і Миргорода - скільки українців загинуло в ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути