Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2020 14:36

Автомобільні права буде легше отримати: як змінились правила

Автомобільні права буде легше отримати: як змінились правила
Змінилися вимоги до отримання прав Фото: autocentre.ua

З сьогоднішнього дня в Україні вступили в силу нові правила отримання водійських прав. Зміни передбачені двома інструкціями Міністерства внутрішніх справ (МВС), які стосуються порядку проведення іспитів для майбутніх водіїв.

"Відтепер підтвердити навички управління стало простіше" , – йдеться в повідомленні МВС.

Відомство також перерахувало основні нововведення. Зокрема, встановлено чітку тривалість кожного етапу проведення практичного іспиту:

• на майданчику – не менше 10 хв;

• на дорозі – не менше 20 хв;

• в цілому – не більше години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфляція прискориться: експерти розповіли, що подорожчає найближчим часом

Офіційно дозволено відхилятися від маршруту проведення практичного іспиту, якщо на ньому неможливо рух через затори, ремонту дороги, ДТП і т.д.

"Фото-, відеофіксація відбувається з початку кожного іспиту і ведеться безперервно до його завершення. Іспит припиняється, якщо особа користується додатковими електронними приладами або матеріалами, підказками тощо ", – додали в МВС.

Також під час складання іспиту на більш високу категорію прав тепер можна отримати право на керування транспортними засобами нижчих категорій.

"При отриманні прав категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами за будь-який з категорій В, С1, С, D1 і D. У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит здається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії", – уточнили в МВС.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №2695 щодо посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості. За перевищення швидкості на понад 50 км/год законопроєктом пропонується збільшити штраф з 510 до 3 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Автомобільні права буде легше отримати: як змінились правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути