четвер, 27 грудня 2012 10:36

Аналітики назвали найпопулярніші автомобілі 2012 року
10

Ford Focus
Toyota Corolla
Volkswagen Jetta
Hyundai Elantra
Ford Fiesta

Аналітичне агентство LMC Automotive, що випускає, у тому числі, прогнози для авторинку, назвало автомобілі, які стануть найпопулярнішими в світі за підсумками 2012 року. Бестселером має стати Ford Focus.

Бюджетник від Ford не є найбільш продаваним автомобілем Америки, він навіть не входить в Топ-10 з продажів, зате на інших ринках цю модель розкуповують як гарячі пиріжки. А тому "Фокус" повинен буде стати лідером світового авторинку за підсумками поточного року, передає Forbes. Особливо популярний автомобіль на ринках країн, що розвиваються. Продається автомобіль в 120 країнах світу. У поточному році світові продажі моделі повинні досягти мільйона примірників, порахували в LMC Automotive.

Другим номером стане колишній лідер - Toyota Corolla. За прогнозами компанії, продажі цієї моделі досягнуть 966 тис. машин. Однією з причин зміщення на другу позицію стали антияпонські протести в Китаї, які сильно похитнули становище автовиробників з Країни Висхідного Сонця. Продажі Toyota в Китаї виявилися на 25% нижчими від прогнозованих за підсумками року. Однак завдяки стійкому положенню на інших ринках, Corolla все ж залишиться в трійці лідерів.

Замикає Топ-3 Volkswagen Jetta. Компактний німецький автомобіль, який на деяких ринках продається під назвами Vento і Bora, є другою за популярністю серед всіх моделей Volkswagen. На першому місці - Golf. За прогнозом LMC Automotive, за підсумками року "Джетта" розійдеться по світу "тиражем" в 822 тис. екземплярів.

Автомобілі марки добре приймають в США і Китаї, двох найбільших для VW ринках, а тому плани на світовий панування до 2018 року виглядають цілком реальними. Вже в 2012 року концерн бореться за друге місце в світі.

На четверте місце вийшов корейський Hyundai Elantra. Продажі бренду впевнено зростають рік від року. Аналітики прогнозують, що за підсумками 2012 результат "Елантри" становитиме 777 тис. машин.

П'яте місце займає Ford Fiesta. У США ця модель ще менш популярна, ніж "Фокус", зате європейським покупцям сподобалася. За підсумками року світові продажі "Фієсти" повинні сягнути 728 тис. екземплярів.

Бестселер VW в загальному рейтингу посів тільки шосте місце. У США, наприклад, "Гольф" програє навіть "Пасату". Експерти вважають, що за підсумками 2012 результат VW Golf сягне 726 тис. автомобілів.

На сьоме місце вийшов найбыльш продаваний в Америці автомобіль - бізнес-седан Toyota Camry. Аналітики вважають, що в поточному році в світі буде продано 705 тис. автомобілів. До слова, в США продажі "Камрі" становлять приблизно 400 тис. машин на рік.

Ще один Volkswagen опинився на восьмому місці - субкомпакт Polo. У США ця модель взагалі не продається (офіційно, принаймні). Зате в Європі і на інших ринках "Поло" досить популярний. LMC Automotive впевнений, що в цьому році продажі моделі складуть 704 тис. екземплярів.

Перший представник General Motors і за сумісництвом бестселер концерну - Chevrolet Cruze - посідає дев'яте місце. Очікується, що продажі Cruze по всьому світу сягнуть 694 тис. машин.

Замикає десятку лідерів світового авторинку Honda Civic. За прогнозами, в поточному році буде реалізовано 638 ??тис. екземплярів цієї моделі.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики назвали найпопулярніші автомобілі 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути