понеділок, 15 жовтня 2012 14:29

У Києві показали електромобіль Tropika вартістю $50 тисяч
5

Фото: Фото: Володимир Мукан

Перший серійний електромобіль Tropika показали на "Ретро та екзотика мотор шоу" , що проходило в Києві на вихідних.

Машину випускали із 1995 по 1996 рік у США. Електромобіль має відкритий пластиковий кузов типу родстер. Всі деталі салону - сидіння, торпеда, підлокітник - із пластмаси. На панелі приладів немає жодного стрілочного пристрою - всі рідкокристалічні. Касетна магнітола закрита прозорою кришкою із оргскла.

"Салон зроблений за таким же принципом, як у моторному човні. Це практично - легко прибрати пилюку й не страшно, якщо дощ піде. Машина зручна для поїзди у пляжну зону, де багато піску і води, - каже власник машини Олександр Туз. Він придбав авто 2007 року. Користується ним щодня. - У мене кум полковник ЦРУ в США, я попросив його, щоб знайшов мені цю машину. Дуже хотів таку, бо це перший серійний електромобіль і дизайн у нього гарний, аеродинамічний. За три роки кум знайшов його в Лас-Вегасі. Купив машину за 50 тисяч доларів".

Електромобіль побудований не так, як автомобіль: пластиковий кузов прикріплений до алюмінієвої рами. Вздовж всього кузова стоять 6 12-вольтові 144-амперні свинцеві акумулятори, два 2-кіловатних двигуни встановлені ззаду автомобіля. Електромобіль не має коробки передач та підкермових перемикачів, фари та повороти вмикаються кнопками на панелі.

"Кнопка звукового сигналу - теж на торпеді. Я вже звик, бо часто доводиться сигналити. Через безшумний двигун люди не чують, як я під'їжджаю. Розганяв Tropika до 92 кілометрів на годину. Запасу ходу тут вистачає на 130-150 кілометрів їзди по місту, 6 годин витрачаю на зарядку акумуляторів", - розповів Туз.

Таких машин випустили 22 одиниці, зараз лишилося 9, 8 з них - їздять у США.

Tropika знімалася в американському серіалі "Неш Бріджес".

Коштує потриманий електромобіль від $48 тис.

"На день я проїжджаю 180-250 кілометрів: їжджу на роботу, з роботи, по справах. Звісно, на роботі та вдома ставлю на підзарядку. Але собівартість 100 кілометрів мені коштує менше 5 гривень. До того ж не потрібно витрачатися на технічне обслуговування – міняти через кожні 10 тисяч кілометрів мастило", - сказав Туз.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали електромобіль Tropika вартістю $50 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути