понеділок, 15 жовтня 2012 12:50

У Київ привезли автомобіль-дракон з двигуном від "Волги"
9

Фото: Фото: Володимир Мукан

На виставці "Ретро та екзотика моторошоу", що проходила у Києві на вихідних, показали автомобіль-дракон. Він виконаний у стилі машин 1930-х років, весь кузов зроблений із луски із нержавіючої сталі. Замість решітки радіатора - голова дракона. На кожному із чотирьох крил - по дракону, всі різні.

"Мені завжди подобалися автомобілі 1930-х років, із довгим капотом, масивними крилами. Але робити репліку на таку машину не хотілося, вирішив створити щось незвичайне, нове, - каже Леонід Пеліхов, автор машини. Він привіз автомобіль із Кіровограду. - Важко давалася луска дракона. Спочатку кожну вирізав із паперу, потім купив нержавіючої сталі та вирізав по шаблону ножицями з металу. Кріпив одну до одної заклепками".

Двомісний салон автомобіля виконаний у червоних кольорах, кермо й важіль коробки передач зроблені із ланцюга. Спідометра в автомобілі немає.

"Сам робив і кермо, й важіль, зварював між собою ланки ланцюга. Найважче мені далися дракони, намучився з ними, страх. Коли вже зробив драконів на всі крила, приступив до центрального, що замість решітки радіатора. А він не виходить, вже чотири шаблони зробив із пінопласту, а воно якісь крокодили виходять. Довго не міг знайти правильного образу голови дракона. Потім він мені наснився і справа пішла", - розповів чоловік.

Двигун в автомобілі встановлений від "Волги" на 84 к.с., задній міст - теж від неї.

"Я їздив лише по двору на своєму "драконі", нормально їде, гальма добре працюють, але вона не для їзди, а для видовища. Її навіть не поставлять на облік в ДАІ, бо травмонебезпечна для пішоходів, скрізь гострий метал стирчить. Однак нам вже пропонували фотосесію для одного глянцевого журналу та участь у телепроектах", - сказав Пеліхов.

Зараз ви читаєте новину «У Київ привезли автомобіль-дракон з двигуном від "Волги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути