вівторок, 20 травня 2014 18:49

Як продовжити життя автомобільному кондиціонеру

Як продовжити життя автомобільному кондиціонеру

Автомобільний кондиціонер - порятунок для автомобілістів, а також їх пасажирів у спекотні літні дні. Цей кліматичний пристрій досить простий в експлуатації, тому щоб забезпечити нормальне обслуговування автомобільних кондиціонерів не обов'язково їхати на СТО.

Найголовніше запам'ятати кілька правил і регулярно стежити за станом кондиціонера.

1. Спробуйте уникнути включення пристрою, коли кузов і салон дуже розігрівся (так буває, коли авто довго перебуває на сонці). Рекомендується проїхати на авто деякий час для того, щоб кузов охолов, не завадить також відкрити на ходу вікна і провітрити салон автомобіля. Це дозволить істотно прискорити охолодження салону, при цьому навантаження на автомобільний кондиціонер буде набагато менше. Після того, як салон провітрений, переведіть автомобільний кондиціонер в режим швидкого охолодження, а після декількох хвилин максимального охолодження встановіть оптимально відповідний для вас режим і насолоджуйтеся зимовою прохолодою.

2. Уникайте прямих потоків холодного повітря, автомобільні кондиціонери дуже часто стають причиною простудних захворювань в літній час. Тому відрегулюйте потоки таким чином, щоб на вас вони не потрапляли.

3. Також не бажано направляти крижану струмінь повітря на розпечене лобове скло, від різкого перепаду воно просто може тріснути. Щоб уникнути цього, необхідно направити потік на скло ще до початку роботи кліматичного пристрою, це дозволить склу поступово охолонути. 

4. В незалежності від пори року необхідно включати кондиціонер не рідше ніж 1-2 рази в місяць. Довгі паузи в його роботі загрожують порушенням герметичності в місцях з'єднань.

5. Не можна включати автомобільний кондиціонер і курити при цьому. Через високий вмісту смол у сигаретному диму, робота випарника може бути порушена.

6. Не менше ніж раз на рік рекомендується проводити повне технічне обслуговування автомобільних кондиціонерів, а також всіх пов'язаних з ними елементів.

7. За кілька хвилин до закінчення вашої поїздки необхідно вимикати автомобільний кондиціонер, потім включити піч і продути вентиляційну систему гарячим повітрям. Ця процедура дозволить просушити всі канали і повітропроводи, а також уникнути появи конденсату, який згодом приводить до утворення цвілі і неприємного запаху.

Зараз ви читаєте новину «Як продовжити життя автомобільному кондиціонеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути