Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2014 19:15

Як правильно обрати відеореєстратор
5

Відеореєстратор стає одним з найпопулярніших девайсів серед автовласників. Цей пристрій допомагає автомобілістам викрутитися з неприємних ситуацій: від пішоходів, які кидаються під колеса до серйозних автопідстав.

 

Перед вами кілька порад, які допоможуть вам правильно обрати відеореєстратор.

Фірма відеореєстратора

Оскільки відеореєстратори користуються популярністю лише в країнах СНГ, то відомі виробники електроніки поки що не виявляють інтересу до реєстраторів. Тому залиште спроби відшукати відеореєстратор Samsung, LG або Sony.

Не варто в той же час боятися маловідомих фірм: судячи з відгуків покупців, реєстратори Akenori або BlackVue викликають набагато менше нарікань, ніж більш-менш розкручені Mystery.

 

Дозвіл і кут огляду

Сучасні реєстратори знімають в дозволі Full HD (1920×1080 пікселів при 30 кадрах в секунду), HD (1280x720 пікселів при 24-30 кадрах).

У першому випадку ви зможете розглянути номерний знак автомобіля, що знаходиться в 30 метрах від камери. З роздільною здатністю HD - в 10 метрах. Реєстратори з більш низькою роздільною здатністю (VGA 640х480) розглядати взагалі не варто.

Рекомендований кут огляду для відеореєстратора - не менше 120 градусів.

 

Ціна відеореєстратора

Ціновий діапазон реєстраторів від 300 до 4 000 гривень. За що не варто переплачувати, а які функції, навпаки, допоможуть у непростій ситуації, ми розглянемо в наступному абзаці.

 

Функції відеореєстратора

Розмаїття технічних можливостей може заплутати будь-якого покупця.

Вбудований GPS модуль може принести реальну користь хіба що компаніям, яким необхідно відстежувати пересування співробітників.

Якщо ви звичайний водій, то GPS в відеореєстраторі - це гроші на вітер.

G-сенсор або датчик удару - це функція для забудькуватих: якщо автомобіль стукнули і ви в поспіху забули вимкнути реєстратор, G-сенсор не дасть стертися потрібним кадрам.

 

Деякі реєстратори оснащені двома камерами: одна поміщається на лобове скло, а друга оглядає задній простір. Як показує практика, користуватися записами з задньої камери доводиться в дуже нечастих випадках.

Якщо не хочете кожен раз вмикати/вимикати реєстратор за допомогою прикурювача і плутатися в проводах, є сенс підібрати девайс з живленням через кронштейн - тоді кабель забирається під обшивку стелі, і вся конструкція виглядає дуже акуратно.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно обрати відеореєстратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути