четвер, 16 червня 2016 18:44

Дряпалку для котів роблять з ниток
5

Дряпалка або точилка для нігтів в магазині коштує від 200 до 700 гривень. Ціна залежить від величини та місця де вона буде причеплена. Настінні дешевші. У кожного хатнього кота така повинна бути, інакше тварина точитиме кігті об меблі, постіль, м'які іграшки, одвірки. Зробити дряпалку досить легко власноруч. Про це Gazeta.ua розповідає Юрій Оленич із Вінниці.

"Для котячої дряпалки потрібно дошка і конусна палка. Для особливо вимогливих господарів можна купити спеціальний шнурок і пластикову трубку. Я ж для свого кота робив просту з держака від лопати і сидіння з табуретки. Замість шнура використав нитки з фільтру для води. Фільтри міняються кожні пів року. Всередині цупкі капронові нитки, вони досить приємні на дотик, але не рвуться при розтягуванні"

Чоловік забив половину держака у сидіння від табуретки, яке попередньо обтягнув тканиною. Зверху намотав два мотка ниток із фільтру. Аби кіт зрозумів, що то його іграшка — прикріпив мишку.

Ветлікар Валентин Ковальський радить дряпалку для кота робити відповідно до зросту тварини, а мотузку намотувати на пластикову трубу, яку попередньо обмотати пінкою.

"Дряпалка має бути трохи вища за кота, коли він повністю витягнеться. Для кошенят краще конусні дряпалки. Це додаткове ігрове поле. До того ж трубка має бути досить широка, щоб кіт міг повністю обхопити її лапами. Це позитивно впливає на розтягування хребта та його розвиток. Пінка потрібна аби коту було приємно дряпати мотузку і кігті мали у що впиватися. Замість пінки можна використати подвійний шнурок або шматок мякої тканини"

Дряпалка має бути у котенят від 3 місяців. У старшому віці, коли коту від 2 років конусну дряпалку можна змінити пласкою і прикріпити на стіну. Вона займатиме менше місця.

Для пласкої дряпалки мотузку накручують або приклеюють на дощечку.

Зараз ви читаєте новину «Дряпалку для котів роблять з ниток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути