пʼятниця, 19 червня 2009 09:39

У бютівця-Рембо тричі стріляли і 10 разів різали, але він вистояв

У бютівця-Рембо тричі стріляли і 10 разів різали, але він вистояв

Депутат від БЮТ Віктор Лозінський в результаті інциденту біля міста Голованівськ Кіровоградській області отримав 10 ножових поранень.

Про це газеті "Сегодня" розповів близький друг депутата.

За його словами, чоловік, з яким у Лозінського, прокурора Голованівського району Горбенка і начальника райвідділу міліції Ковальського виникла колотнеча, - колишній міліціонер Валерій Олійник.

Під час бійки він нібито наніс 10 ножових поранень депутатові і 8 - прокуророві, і відстрілювався від них з двох пістолетів.

"Ніякого розпивання спиртних напоїв (учасниками інциденту) не було. Це потім підтвердила і експертиза фахівців, які приїхали, як місцевих, так і обласних", - сказав друг депутата.

"Десь близько 6 години вечора, проїжджаючи на машині у напрямку села Груське вони побачили за 50-80 метрів від дороги людину, яка йшла по полю. Він викликав підозру своєю неадекватною поведінкою - постійно озирався, поводився якось насторожено", - відзначив він.

"Тому Лозінський зупинив машину, і, вийшовши з неї, запитав у незнайомця: "Ти хто?". Замість відповіді отримав постріл з пістолета. Щоправда, ні в людей, ні в машину куля не влучила. Тоді Лозинський швидко крикнув начальникові міліції, щоб він вийшов з машини і викликав наряд міліції, а сам з прокурором почав на автомобілі переслідування нападника, який вже тікав від них у бік лісу", - сказав співбесідник видання.

"У переслідувачів ніякої зброї з собою не було. Наздогнавши його, Лозинський і Горбенко збили його з ніг і почали відбирати пістолет, з якого той під час боротьби встиг зробити ще 2 постріли, але безрезультатно", - відзначив він.

Друг депутата розповів, що "тоді незнайомець лівою рукою витягнув ніж з лезом у 25 см і почав ним обороняться".

"В результаті Лозінському нанесли 10 ножових поранень лівого передпліччя, а Горбенку - 8 (це зафіксувала потім експертиза). Інстинктивно через порізи депутат і прокурор розтиснули руки і випустили зловмисника", - сказав він.

"Він вихопив другий пістолет, і погрожуючи ним, почав відходити в ліс, де, врешті-решт, і сховався за деревом. У свою чергу Лозінський і Горбенко знову сіли в машину і перекрили шлях до відступу незнайомця", - відзначив співбесідник газети.

"До цього часу настигнула опергрупа разом з начальником районної міліції. Чоловік зробив ще 2 постріли у бік міліціонерів. Було ухвалено рішення брати його без застосування зброї", - сказав він.

За словами друга депутата, "Ковальський, який першим накинувся на чоловіка, отримав від нього удар ножем в черевну порожнину. Проте нападника все-таки вдалося обеззброїти і затримати".

"Міліціонери відмітили, що він в крові. Ще раз повторюю - в нього ніхто з учасників затримання не стріляв. Можливо, кров була через те, що у нього була зламана нога... Відразу ж була викликана швидка допомога. Йому наклали шину, зробили укол і повезли в лікарню. Помер він вже там", - розповів він.

"Лікарі говорять, що смерть могла наступити у нього через перелом ноги, коли виникла жирова емболія (жир потрапив в кров), а як результат - серцева недостатність", - відзначив співбесідник видання.

Як відомо, інцидент стався увечері 16 червня біля міста Голованівськ Кіровоградської області. Між компанією з трьох осіб - Лозінським, Горбенком і Ковальським - і місцевим жителем сталася сутичка.

Після цього чоловік помер. За одними даними, депутат з компанією був п"яний і жорстоко побив чоловіка. За іншими - той сам на них напав.

В даний момент Лозінський відмовляється особисто пояснити, що ж сталося.

"Він утримується від цього, поки йдуть слідчі дії, очні ставки і експертизи. Просто не хоче, щоб його публічні коментарі були сприйняті як тиск на слідство. Він зробить це тільки після того, як слідство поставить крапку", - повідомив помічник депутата Василь Кешман.

Як заявив на прес-конференції в Донецьку голова Верховної Ради Володимир Литвин, парламент розгляне питання про участь народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського в кримінальному інциденті.

Зараз ви читаєте новину «У бютівця-Рембо тричі стріляли і 10 разів різали, але він вистояв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути