пʼятниця, 19 квітня 2024 09:30

Є зрушення у питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль
3

За підсумками візиту до США прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про зрушення у питанні розблокування допомоги Україні в Конгресі.

Українська делегація працювала над трьома ключовими темами: розблокування військової та фінансової допомоги США, інвестиції в економіку України та використання заморожених активів Росії. Прем'єр повідомив про це у Telegram.

"Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Законопроєкт передбачає $61 млрд на підтримку України. Основна частина — на військові потреби. $7,8 млрд - це бюджетна підтримка. Ще більш ніж $1,5 млрд - економічна допомога", - написав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили дату голосування у США за допомогу Україні

Конгрес США планує розглянути законопроєкт про конфіскацію заморожених російських активів на потреби України.

"Ми отримали запевнення в підтримці законопроєктів обома партіями. Очікуємо, що вже найближчим часом цей великий пакет допомоги від США буде проголосовано", - підсумував він.

Раніше лідер більшості у Сенаті Конгресу США Чак Шумер повідомив, що президент Джозеф Байден і лідери Конгресу досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю.

У лютому Сенат проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Після чого Палата представників пішла на перерву.

Минулого місяця президент України Володимир Зеленський говорив телефоном з Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Є зрушення у питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути