четвер, 18 червня 2009 16:00

Рада візьметься за бютівця, причетного до вбивства

Рада візьметься за бютівця, причетного до вбивства
Верховна Рада розгляне питання про участь народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського в кримінальному інциденті в Кіровоградської області.

Про це заявив на прес-конференції в Донецьку голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Він зазначив, що не володіє наразі повною інформацією про дану подію і знає про неї тільки з повідомлень ЗМІ. "Я попросив, щоб звернулися й одержали вичерпну інформацію, бо це питання буде актуалізовано і в понеділок на засіданні Верховної Ради", - сказав Литвин.

Спікер пояснив, що коли заводиться кримінальна справа на народного депутата, з нього не знімається депутатська недоторканність, але коли кримінальна справа вже розслідувана і потрібно ухвалювати рішення про міру відповідальності, тоді надходить відповідне подання до Верховної Ради і парламент його розглядає.

"Якщо таке подання буде, такий факт буде встановлено остаточно, а куди подітися Верховній Раді, якщо не розглядати це питання", - зазначив Литвин. Він повторив, що дав доручення, щоб "попередню вичерпну інформацію мені надали як голові Верховної Ради".

Як відомо, 16 червня близько 20.00 неподалік від смт. Голованівськ Кіровоградської області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ Лозинським, Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальским загинув чоловік 1954 року народження.

Відповідно до одержаної інформації, депутат разом з місцевими керівниками прокуратури і МВС їхав в автомобілі уздовж мисливських угідь. В людині на узбіччі вони запідозрили браконьєра.

Згідно з попередніми даними, той стріляв у бік машини. Після цього між чоловіками виникло зіткнення, в результаті якого депутат, прокурор і працівник правопорядку затримали того, хто напав.

Ним виявився безробітний житель Голованівського району. Його було доставлено до Голованівської центральної райлікарні з діагнозом "травматичний шок і вогнепальне поранення", де помер під час надання йому медичної допомоги.

У Лозинського, Горбенка і Ковальського діагностовано порізи й удари, які вони одержали під час опору чоловіка. У загиблого було виявлено й вилучено дві одиниці вогнепальної зброї і ніж.

Перший віце-прем`єр Олександр Турчинов заявив, що Лозинський не причетний до загибелі чоловіка, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада візьметься за бютівця, причетного до вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути