середа, 06 березня 2013 17:15

Суд таки позбавив Власенка мандата

Суд таки позбавив Власенка мандата

Вищий адміністративний суд оголосив рішення за позовом спікера Володимира Рибака щодо позбавлення народного депутата Сергія Власенка мандата.

Після перерви у 4,5 години суд таки ухвалив рішення, за яким Власенка позбавили повноважень народного депутата.

Зачитуючи ухвалу суду, суддя Михайло Зайцев наголосив, що "вимога щодо несумісності є ознакою повноважень народного депутата, а недотримання цієї вимоги є порушенням Конституції".

"Судом встановлено, що 28 жовтня 2012 року Власенко був обраний народним депутатом. При цьому підписав постанову щодо обмежень, пов'язаних із роботою народним депутатом", - зачитав суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів до чого призведуть дострокові парламентські вибори

Водночас, суддя зазначив, що останнім часом Власенко брав участь у судових засіданнях, зокрема у справі Щербаня, в якості захисника. "Судом встановлено, що Власенко виконував функції захисника", - зауважив він.

Однак, суддя підкреслив, що за новим КПК захисником не може бути адвокат, повноваження якого припинено.

"Власенко, виконуючи функції захисника і не припинивши адвокатської діяльності, займався адвокатською діяльністю", - наголосив він.

"Суд не знаходить причин вважати дії комітету та голови ВР такими, що не відповідають закону. Повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду, - зачитав Зайцев ухвалу. - Викладені в позовній заяві обставини є обгрунтованими. Тому суд постановив: адміністративний позов Рибака до Власенка задовольнити".

"Коли вам передають рішення з Адміністрації президента, то ви його хоч читайте, - відповів на це рішення Арсеній Яценюк. - Через два роки зустрінемося".

Зараз ви читаєте новину «Суд таки позбавив Власенка мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

107

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути