середа, 06 березня 2013 15:49

МЗС розповіло, про що говорили Янукович і Путін

МЗС розповіло, про що говорили Янукович і Путін
Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Володимир Путін (ліворуч) під час розмови "сам-на-сам". Фото: ukrinform.ua

Під час останньої зустрічі президенти України Віктор Янукович та Росії Володимир Путін особливу увагу приділили взаємодії в енергетичній сфері та модернізації української газотранспортної системи.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу.

"Окрему увагу було приділено обговоренню стану двосторонньої взаємодії держав в енергетичній сфері. При цьому Президентом України було зазначено важливість якнайшвидшого врегулювання питання з газової проблематики, передусім у частині, що стосується пошуку оптимальної, економічно обгрунтованої і справедливої формули встановлення ціни на газ для нашої країни, що відповідало б стратегічному характеру відносин між двома державами", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

За словами дипломата, президенти констатували, що на експертному рівні триває активна робота з метою вироблення узгоджених рішень з цього питання.

Крім того, на зустрічі було обговорено питання щодо можливих шляхів модернізації української ГТС. Перебийніс зазначив, що Президент України підтвердив належне виконання українською стороною своїх зобов'язань щодо транзиту газу територією України в Європу. За словами дипломата, у цьому контексті сторони обговорили також можливість реалізації спільних проектів в енергетичній сфері з урахуванням наявного потенціалу двох держав.

Зараз ви читаєте новину «МЗС розповіло, про що говорили Янукович і Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути