середа, 06 березня 2013 15:57

"Напевне, треба йти на вибори" - Олійник про можливий розпуск Ради

"Напевне, треба йти на вибори" - Олійник про можливий розпуск Ради
Фото: transparentukraine.org

Президент України готовий розпустити парламент 7 скликання в разі 30-денного блокуванння роботи Верховної Ради.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

За його словами Янукович готовий до такого кроку, якщо і надалі не буде конструктивного діалогу між провладними представниками та опозиційними. "Ну а що робити, коли хтось не хоче розблокування, щоб і надалі дискредитовувати і Партію регіонів, і парламентаризм в Україні. Напевне, треба йти на вибори".

Окрім того, політик зауважив, що після розмов із колегами він переконаний, що мажоритарники зроблять все, аби не допустити розпуску Ради, та перевиборів. "Я розмовляв із багатьма депутатами, особливо із мажоритарщиками, які пройшли не прості вибори. Як тільки вони відчують, що їхнє керівництво хоче сховатися за списки , а їх кинути ще раз на вибори", - сказав Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

Окрім того, він зауважив, що "вони винесуть це керівництво навіть без нашої допомоги, оскільки мажоритарщикам треба знайти ресурси, але й в такому випадку не має гарантії: може є крутіший опозиціонер на окрузі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАСу продовжує розгляд позову про мандат Власенка (LIVE)

Політик акцентував увагу, що і хоча президент готовий до розпуску, проте він цього не бажає: "Президент не зацікавлений в тому, щоби парламент був блокований, адже нікому це на користь не йде. Але ж опозиції байдуже. В тому різниця поглядів: вони політики, а ми державники".

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України продовжив сьогодні розгляд позову про дострокове позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Цьому члену опозиційної фракції "Батьківщина" закидають поєднання депутатства з адвокатською практикою. Сьогодні судді Вищого адміністративного суду України мають оголосити своє остаточне рішення не пізніше 16:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт

На знак протесту проти переслідування свого колеги опозиційні депутати Верховної Ради у вівторок блокували роботу парламенту. Держдепартамент США, чиновники Європейського Союзу у своїх заявах висловили стурбованість через справу Власенка.

Зараз ви читаєте новину «"Напевне, треба йти на вибори" - Олійник про можливий розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути