середа, 06 березня 2013 16:42

Експерт розповів до чого призведуть дострокові парламентські вибори

Експерт розповів до чого призведуть дострокові парламентські вибори
Фото: obozrevatel.com

Дострокові вибори призведуть лише до збільшення представництва "регіоналів" в Верховній Раді.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Єдина підстава для розпуску парламенту — це те, що парламент не працює протягом тридцяти календарних днів. Якщо говорити про те, що вчора було заблоковано трибуну Верховної Ради, то відповідно з вчорашнього дня може початися відлік цих тридцяти днів", - розповів експерт.

"Якщо через місяць президент розпускає Раду, то умовно кажучи 5-6 квітня він отримає право розпустити парламент. Відповідно цей парламент протягом найближчих днів повинен ухвалити рішення про проведення дострокових виборів...лише на середину червня припадають вибори, то чи потрібні вони будуть в такому випадку. Це призведе лише до того, що Партія регіонів збільшить своє представництво в Раді, бо опозиція, навряд чи, збере свій електорат", - висловив думку політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає переформатування регламентного комітету

Окрім того, Бондаренко зауважив, що "в будь-якому випадку говорити про це рано. Звичайно така загроза "висить" і про неї варто пам'ятати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

Говорячи про готовність України до дострокових парламентських виборів, він додав: "Вибори — це така річ, до якої ніхто ніколи не готовий, але все одно їх проводити потрібно, проте варто пам'ятати, що розпуск парламенту - це не обов'язок президента, а прерогатива. Тому не обов'язково він це зробить".

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України продовжив сьогодні розгляд позову про дострокове позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Цьому члену опозиційної фракції "Батьківщина" закидають поєднання депутатства з адвокатською практикою. Сьогодні судді Вищого адміністративного суду України мають оголосити своє остаточне рішення не пізніше 16:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інституту парламентаризму загрожує реальна небезпека" — експерт

На знак протесту проти переслідування свого колеги опозиційні депутати Верховної Ради у вівторок блокували роботу парламенту. Держдепартамент США, чиновники Європейського Союзу у своїх заявах висловили стурбованість через справу Власенка.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів до чого призведуть дострокові парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути