середа, 06 березня 2013 15:23

Ситуацією з Власенком влада хоче налякати і "регіоналів" - Тягнибок

Ситуацією з Власенком влада хоче налякати і "регіоналів" - Тягнибок
Фото: 24tv.ua

Опозиція вивчатиме думку Генпрокуратури щодо позову народних депутатів проти голови регламентного комітету Володимира Макеєнка.

Про це сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Вісім депутатів звернулися до ГПУ щодо скоєння злочину народним депутатом, головою регламентного комітету Макеєнком. Я переконаний, що Рибак знав про те, що це рішення було сфальшованим. Я переконаний, що він є співучасником злочину", - зауважив опозиціонер.

Він додав: "Ми будемо розбиратися, якою є реакція ГПУ на заяву нардепів".

У свою чергу, лідер "Свободи" Олег Тягнибок підкреслив, що спікер Володимир Рибак зобов'язаний був перед поданням позову до ВАСУ щодо позбавлення мандату Сергія Власенка, дізнатися, чи законним було засідання регламентного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС заявляють: ситуація з Власенком не вплине на взаємини Україна-ЄС

"Рибак говорить, що він закону не порушував. Формально, може, і так. Але є певний нюанс: є ще бік моралі. Голова Верховної Ради зобов'язаний був вивчити питання і з'ясувати, чи насправді це засідання регламентного комітету було проведено, чи сфальшовано. Тим паче, у той же день ЗМІ почали казати про те, що це рішення сфальшовано. І ми розуміємо, що Рибак, маючи люк у 10 днів, чомусь подав позов (до суду) у той самий день", - наголосив він.

Тягнибок додав: "Це свідчить про одне: очевидно була команда. Це вже зрозуміло. Це- політичне замовлення, намагання залякати не тільки представників опозиції. Вони хочуть зробити прецедент. Партія регіонів, очевидно, хоче залякати і своїх членів партії, які зараз вже намагаються розповзатися, бо нікому з них не хочеться бути просто кнопкодавами".

 

Зараз ви читаєте новину «Ситуацією з Власенком влада хоче налякати і "регіоналів" - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути