середа, 25 березня 2009 16:15

Янукович пообіцяв Росії "шматок" в ГТС, якщо ПР прийде до влади

Янукович пообіцяв Росії "шматок" в ГТС, якщо ПР прийде до влади
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович запевняє, що коли його політична сила прийде до влади, "регіонали" повернуться до питання модернізації української ГТС.

Про це він сказав під час зустрічі з главою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Тейшейром.

Як повідомили в прес-службі Партії регіонів, Янукович відзначив: "Україна повинна об"єднати інтереси Європейського Союзу і Росії в питаннях постачань газу до Європи. Ми повинні бути надійним мостом між ЄС і Росією. Україна дуже зацікавлена в реалізації цього проекту".

"Минула конференція з питань модернізації української ГТС, - сказав Янукович, - була недостатньо підготовлена. Необхідно об"єднати інтереси постачальника, споживача і транзитера газу, тільки у такому разі може бути досягнутий успіх. На жаль, на конференції цього не сталося".

"Коли ми прийдемо до влади, - сказав Янукович, - ми повернемося до цього питання і зробимо так, щоб і Європейський Союз, і Росія були зацікавлені в цьому проекті. Тоді й інтереси України будуть найповніше враховані".

Нагадаємо, 23 березня в Брюсселі (Бельгія) була підписана Декларація з модернізації української газотранспортної системи.

Підписи під документом з української сторони поставила Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, зі сторони Європейської комісії - єврокомісар з питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер і європейський комісар з енергетики Андріс Піебалгс, зі сторони Європейського інвестиційного банку - президент Філіп Майстадт, зі сторони Європейського банку реконструкції і розвитку - перший віце-президент Валер Фріман, зі сторони Світового банку - Мартін Райсер.

За матеріалом: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв Росії "шматок" в ГТС, якщо ПР прийде до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути