середа, 25 березня 2009 11:05

Клюєв на боці Росії в питанні ГТС

Клюєв на боці Росії в питанні ГТС
До переговорів іззалучення іноземних коштів для модернізації української газотранспортної системи потрібно підходити дуже зважено і прагматично, з урахуванням інтересів всіх сторін, вважає екс-віце-прем"єр з ПЕК, заступник лідера Партії регіонів, народний депутат Андрій Клюєв.

"Те що треба реконструювати українську ГТС і підвищувати ефективність її роботи, а значить і доходи країни, не викликає ніякого сумніву - це є національним інтересом України. Але щоб досягти цієї мети, перш за все, необхідно створити максимально сприятливі умови для тих учасників ринку, у яких є сировина, тобто газ. Тому що Україна може побудувати не одну, можливо, 2 або 3 нових газотранспортних системи, але якщо Росії не вигідно користуватиметься ними, то ці газопроводи залишаться незатребуваними", - заявив він в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

На думку депутата, коли вирішуються такі питання, за столом переговорів повинні бути присутні всі потенційні учасники процесу, і інтереси всіх учасників повинні бути враховані.

Якщо процес починається зі скандалу, то він, може скандалом і закінчитися

"А якщо процес починається зі скандалу, то він, на жаль, може скандалом і закінчитися", - сказав народний депутат.

За словами Клюєва, "Росія для нас стратегічний партнер, ми маємо з нею найбільший товарообіг; ми традиційно постачаємо туди продукцію достатньо високого рівня переробки".

"А з урахуванням кризи для нас цей ринок стає ціннішим удвічі", - запевняє екс-віце-прем"єр.

На думку Клюєва, дуже важливо, щоб окрім українських інтересів були враховані інтереси не тільки ЄС як покупця газу, але і Росії як постачальника палива.

"Тоді ми найкоротшим шляхом досягнемо потрібного нам результату", -каже Клюєв.

23 квітня Україна та ЄС у Брюсселі  підписали спільну декларацію про модернізації української газотранспортної системи.

На конференції була присутня делегація Росії. Під час підписання декларації її представники демонстративно пішли. Бо участь Росії в модернізації ГТС цим документом не передбачено.

За матеріалом: Інтерфакс. Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Клюєв на боці Росії в питанні ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути