вівторок, 24 березня 2009 18:44

Через брюссельську декларацію Росія образилася на Україну та Євросоюз

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко спілкується із прем’єр-міністром Юлією Тимошенко у Брюсселі
Президент Віктор Ющенко спілкується із прем’єр-міністром Юлією Тимошенко у Брюсселі

У понеділок президент України Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Юлія Тимошенко взяли учать в інвестиційній конференції з модернізації української газотранспортної системи. Вона відбулася в Брюсселі.

На конференції глави держави та уряду сиділи поруч. Минулого тижня вони теж літали до Брюсселя й повернулися звідти разом.

Слово надають Юлії Тимошенко. Вона переконує, що розширення ГТС є вигідним для Європи.

Результатом конференції стає підписання декларації з модернізації української газотранспортної системи. Свою ручку Ющенко дає Тимошенко. Свої підписи під декларацією ставлять Юлія Тимошенко та комісар ЄС із питань зовнішніх зносин Беніта Ферреро-Вальднер. За спиною в Тимошенко стоїть Ющенко. Усміхаючись допомагає їй перегортати сторінки документа. Прем"єр теж усміхається. Після підписання паперів Тимошенко і Ферреро-Вальднер обмінюються документами. Ющенко та президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу їм аплодують.

На конференції була присутня делегація Росії. Під час підписання декларації її представники демонстративно пішли. Бо участь Росії в модернізації ГТС цим документом не передбачено.

За спиною в Тимошенко стоїть Ющенко

— Ми пропонували європейським партнерам об"єднати наші зусилля й Єврокомісії, але нам відповіли, що у Єврокомісії для України грошей немає, — прокоментував це згодом російський прем"єр Володимир Путін, 56 років. — Чи значить це, що хтось хоче скористатися кризовими явищами в економіці, щоб відібрати в України її ГТС?

— Ми можемо хоч удвічі, хоч утричі збільшити потужність газотранспортної системи, але якщо росіяни не подадуть туди газ, то користі з цього буде мало, — каже керівник Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін, 35 років. — Можна любити росіян чи ні, але навряд комусь вдасться змінити закони географії. Україна знаходиться між найбільшим у світі регіоном видобутку — Росією й одним із найбільших регіонів споживання — Євросоюзом.

Зараз ви читаєте новину «Через брюссельську декларацію Росія образилася на Україну та Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути