вівторок, 24 березня 2009 10:19

Тимошенко заспокоїла Росію і покликала в партнери (ФОТО)

Автор: Фото: REUTERS
  Юлія Тимошенко, Беніта Ферреро-Вальднер, Віктор Ющенко та Жозе Мануель Баррозу під час підписання спільної газової угоди про модернізацію української ГТС у Брюсселі. 23 березня 2009 р.
Юлія Тимошенко, Беніта Ферреро-Вальднер, Віктор Ющенко та Жозе Мануель Баррозу під час підписання спільної газової угоди про модернізацію української ГТС у Брюсселі. 23 березня 2009 р.

Україна і ЄС готові залучити Росію як партнера до програми реконструкції і модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

Про це заявила Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє Управління у зв"язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів.

Вона підкреслила, що в цьому процесі повинні брати участь як постачальники природного газу, так і споживачі.

За словами Тимошенко, заява, підписана за підсумками брюссельської конференції, є відкритою для інших учасників.

"Якщо уважно прочитати спільну заяву, то вона відкрита для всіх учасників інвестиційного процесу, і тому я переконана, що якщо "Газпром", Російська Федерація мають намір або інвестувати у цей процес, або залучити компанії Росії, які можуть брати безпосередню участь у здійсненні робіт з модернізації і реконструкції, ми будемо це вітати", - підкреслила глава уряду.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу у свою чергу засвідчив такі плани і відзначив: "Якщо Росія захоче приєднатися, ми її радісно приймемо".

Тимошенко також відзначила, що газовий конфлікт, який виник на початку 2009 р. між Україною і Росією, на сьогодні повністю вичерпаний.

За матеріалом: РБК-Україна
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заспокоїла Росію і покликала в партнери (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути