Ексклюзиви
середа, 28 березня 2012 12:55

Двоє українців потрапили у список суддів Євро-2012

Двоє українців потрапили у список суддів Євро-2012
Олександр Войтюк із Запоріжжя зазвичай допомагає на лінії одеситу Віктору Швецову ФОТО: ukraine2012.gov.ua

Європейський футбольний Союз (УЄФА) визначився із повними складами суддівських бригад, що працюватимуть на матчах фінальної стадії чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Крім того, для кожної команди арбітрів визначено третього додаткового помічника з тієї самої країни. У разі необхідності він буде готовий замінити будь-кого зі своїх колег.

Також УЄФА склав так званий резервний список асистентів арбітрів, до якого увійшли чотири судді. Серед них – український лайнсмен, арбітр ФІФА Олександр Войтюк із Запоріжжя. Зазвичай цей суддя допомагає на лінії одеситу Віктору Швецову, який потрапив до списку рефері Євро-2012 як четвертий арбітр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чудова п'ятірка: УЄФА назвав арбітрів на Євро-2012

Слід відзначити, що на першості континенту-2012 буде продовжено експеримент з двома додатковими помічниками арбітра, які розташовуватимуться за воротами команд. До їх числа увійшли такі відомі в Європі рефері як італійці Паоло Тальявенто та Джанлука Роккі, англійці Мартін Аткінсон та Марк Клатенбург, німець Флоріан Майєр, іспанець Давид Фернандес Борбалан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євро-2012 працюватиме український арбітр - офіційно

З 30 квітня по 3 травня у Варшаві пройде підготовчий семінар для рефері Євро-2012. Його відвідають 80 суддів. Під час семінару всі судді пройдуть тест ФІФА з фізпідготовки, після чого будуть остаточно складені бригади з п'яти рефері для роботи на турнірі.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців потрапили у список суддів Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути